Stavanger

«Tuttetreet» har fått en knekk

Nok en gang er tutter strødd ut over stien ved Mosvatnet etter det som ser ut som hærverk på «Tuttetreet».

Bilde 1 av 2

Med tutter strødd utover plassen, så det tydelig ut som om det var noen som bevisst har ødelagt det tradisjonsrike treet ved Mosvatnet.

RA fikk tips om det ødelagte treet lørdag formiddag, så trolig har treet blitt ødelagt natt til lørdag eller tidligere på lørdagen.

- Dette er tydelig hærverk, sier en tilfeldig turgåer til RA.

- Kjempetrist Han synes det er kjempetrist at treet nå er ødelagt, og forteller at han ofte har observert turister som har tatt bilde av denne litt merkelige tradisjonen.

Stavanger natur- og idrettsservice skal nå ut og rydde opp.

- Jeg må ringe vakttelefonen vår og høre om vi har fått beskjed om dette, men uansett skal jeg sende folk ut og rydde opp, sier driftsleder Jone Halvorsen når RA ringer og spør om det ødelagte treet.

I årevis har treet blitt brukt som en endestasjon for små tuttebrukere. Her har de hengt opp sin siste tutt, og gått der ifra vel vitende om at de nå ikke får bruke tutt igjen.

Saget ned i 2010 Dette er ikke første gang «Tuttetreet» er utsatt for hærverk.

I juli i 2010 hadde noen saget ned de ti greiene som treet den gang besto av, slik at tutter lå strødd over stien ved Mosvatnet.

Den gang var det snakk om å ikke videreføre ordningen med et tuttetre, men heller legge tuttene i en stor postkasse ved Mosvatnet, som den «lokale» julenissen Ragnar Sollid Næss skulle tømme.

«Tuttetreet» gjenoppsto likevel, men har nå fått nok et skudd for baugen.