Stavanger

48 kunstnere samlet

Aldri før har så mange lokale kunstnere stilt ut sammen som her på Base Camp. I morgen åpner utstillingen med 48 kunstnere på Tou Scene.

Bilde 1 av 10

Del saken på Facebook

På drøye 1800 kvadratmeter har 48 kunstnere boltret seg med sine kunstverk. En utstilling hvor kunstnere har kommet sammen for å markere sin støtte for atelierer på Tou Scene.

Craig Flannagan sier at Stavanger har noe av det dyreste leiemarkedet i Skandinavia med tanke på industribygg.

- Det å få atelier til overkommelige priser for kunstnerne er også en investering for ytringsfrihet, sier Agnes Btffn.

Fagmiljø på tvers

Hun sier at atelier med flere kunstnere under samme tak er også noe som gir gjensidig inspirasjon.

- Det å få til et fagmiljø på tvers av kunstneriske virksomheter i huset, med musikk, film og forfattere, kan også spore til kreative samproduksjoner, sier Btffn.

Elizabeth Croft sier at det å samle så mange kunstnere under samme tak har også gitt henne en dytt til å eksperimentere.

- Jeg føler meg litt hensatt til studietiden. Dette stuntet med alle kunstnerne her får meg til å prøve ut nye ting. Det å jobbe tett innpå andre kunstnere med andre uttrykk åpner også opp nye dører i meg selv sier Croft.

Bekymringsmelding

Tove Kommedal jobber med sin «Bekymringsmelding», som tematisk går direkte på mangelen på atelier for kunstnere i Stavanger.

- En bekymringsmelding forbinder vi med barn som lider under omsorgssvikt. Her er det mangelen på atelier for kunstnere jeg vil markere. En bekymringsmelding er noe en bør ta på alvor, sier Kommedal.

Anita Tjemsland sier at selv om hun har atelier tvers over gaten så synes hun det var viktig å få være med på å markere det store behovet for atelier til kunstnere i Stavanger.

Agnes Btffn skal under åpningen av utstilling torsdag kveld gjøre en performance. Hun har også transformert gardinene som tidligere har hengt i lokalene til forskjellige nye bruksområder.

Flannagan har også vært på tiggerferd for å samle inn det som trengs til mat og drikke til åpningen. Han har klart å få med seg en rekke bidragsytere til å sponse med både fingermat og drikke til åpningen.

Mer fra Dagsavisen