Stavanger

Årets pristopp til over 13 mill.

Dette huset fra 1910 satte denne uken årets prisrekord for Stavanger. Prisantydning var 11 millioner kroner, salgssummen ble 13,3.

Bilde 1 av 3

Meglerkontorene melder om god omsetning for de mellomdyre og de aller dyreste eiendommene i Stavanger.

Del saken på Facebook

Hus med prisantydning fra 8 til 11 millioner kroner går som regel for langt over takst. Spesielt hus med god beliggenhet - som Eiganes-området.

- Det var til slutt tre som ville ha huset, og dermed ble det en heftig budrunde, forteller megler Bjørn Tore Vigdel hos Privatmegleren til Rogalands Avis.

- Vi har solgt hus i samme område for både 9,7 og 10 millioner kroner i mars og april, men huset i Orknøygata har nok satt prisrekord i år, mener Rune Bertelsen i Eiendomsmegler 1.

Tror på stabile budrunder

Han er også leder i Rogaland Eiendomsmeglerforening og merker at pengene sitter løst blant Stavanger-folk.

- Vi opplever ofte at hus med prisantydning under 8 millioner kroner blir solgt for opp mot 8,5 og høyere. Samtidig er det flere dyre eiendommer som har tregere omsetningshastighet. Det kan ha sammenheng med for høye forventninger hos selger, mener Bertelsen, som også merker at tilbudet på eneboliger er i ferd med å ta seg opp. Det gir også stabile og sunne budrunder.

- Jeg tror det blir lengre mellom heftige budrunder enn det har vært det siste halvåret. Dette henger sammen med at det er flere nye prosjekter som er lagt, og at det er forholdsvis enkelt å selge et hus i prisklassen 6 til 8 millioner kroner, sier megleren.

Han mener fortsatt at eneboliger vil bli et knapphetsgode i Stavanger, som vil gjøre sitt til at eneboligprisene vil stige mer enn prisindeksen.

Meglerbransjen har tre prinsipper for et raskt og godt salg - beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. Det merkes på Eiganes-området.

Bare de siste månedene har det blitt solgt fire eiendommer i dette området for langt over prisantydning.

Fortsatt brennhett marked

Et av dem hadde en prisantydning på 5,9, men ble solgt for 9,4 millioner kroner.

- På huset i Orknøygata var det stor tomt med en fantastisk beliggenhet. Dette kombinert med at det var så mange som ville by på huset var årsaken til at huset var lettsolgt og gikk for 2,3 millioner kroner over prisantydning, forteller megler Bjørn Tore Vigdel. Han og kollegene hos Privatmegleren har merket at boligmarkedet fortsatt er brennhett i regionen.

- Et hus på Randaberg ble solgt for 1,4 millioner kroner over prisantydning. Og et annet på Tananger solgte vi nylig for 9,3 millioner kroner. Det viser at det gode tider for boligomsetning. Også dyrere boliger, mener megleren.

Mer fra Dagsavisen