Stavanger

Stiller ut i Stavanger

Kunstverket til Elin Melberg ble hyllet i New York og skal videre til Asias største kunstmesse. Men først kommer det hjem.

Del saken på Facebook

28. april blir det åpning i Skur 2 med kunstverket «I wish I wish I wish in vain». I to uker får publikum anledning til å se kunstverket til Melberg, et verk som har gått sin seiersgang. Først med strålende kritikker i Galleri Maria Veie i Oslo. Deretter ble det kåret til beste utstilling under kunstmessen Pulse i New York. Så kom nyheten om at verket hennes skulle stilles ut i Art HK i Hong Kong, som regnes som Asias største og viktigste kunstmesse.

- Endelig i orden

Melberg er strålende fornøyd med at hun nå også får vist kunstverket sitt i Stavanger.

- Det er jo her jeg har laget verket og derfor hadde jeg et ønske om å få vist det her i Stavanger. Nå har det endelig gått i orden, sier Melberg.

De som var ansvarlig for frakten av kunstverket til New York gjorde en blunder slik at kunstverket til Melberg kom for sent til åpningen i Pulse. Som plaster på såret har hun nå fått fraktselskapet til å ta turen innom Stavanger før det skal videre til Hong Kong.

- Jeg har jobbet knallhardt for å få dette til, men nå er det endelig på vei. Jeg har fått melding om at det skal ankomme Oslo tidlig mandag morgen. Deretter skal det fortolles og sendes til Stavanger, sier Melberg.

Hyller Skur 2

Hun er også glad for å kunne stille kunstverket ut i Skur 2.

- Her er det et fantastisk flott utstillingslokale, et perfekt sted for «boksen» min. Jeg kommer til å ha enda mer nerver her enn jeg hadde i New York under åpningen der, i og med at her kommer både venner og kollegaer for å se på kunstverket mitt, sier Melberg.

Etter åpningen torsdag 28. april vil verket være tilgjengelig til og med søndag 1. mai, for så å åpne dørene på nytt fra fredag 6. til søndag 8. mai.

- 8. mai pakkes det ned for å sendes til Hong Kong hvor åpningen i Art HK skal skje 25. mai, sier Melberg.

Det er Melberg sammen med Galleri Maria Veie og Skur 2 som står bak utstillingen i Stavanger.

Mer fra Dagsavisen