Stavanger

Halloween-kaos

Birkemo har kø ut dørene av folk som vil skaffe seg kostyme til halloween. - Det er blitt like stort som karnevalssesongen, sier Stephen Rohde Garder.

Bilde 1 av 7

Søndag er det halloween, og det merkes på Birkemo. Eier av kostymebutikken, Stephen Rohde Garder, forteller at de har hatt kø ut dørene om ettermiddagen de siste dagene.

- Det er en del som er ute i siste liten, men vi har hatt et godt kjør hele måneden, og det er godt, ellers hadde vi hatt ekstreme tilstander nå. Men det er nok å gjøre, vi var ganske slitne etter i går og skal nok få kjørt oss i dag også, sier han.

- Skal være litt sexy

For halloween er uten tvil blitt høysesong for å kle seg ut. Og Garder tror nesten halloween er blitt større enn karnevalssesongen i februar måned.

- I hvert fall nærmer det seg, de ligger ganske jevnt, sier han.

Ajsere Saliji (17), Marita Raadlund (17) og Maiken Raadlund (18) var på Birkemo for å finne seg halloween-kostyme. Maiken har allerede valgt seg et skotteinspirert antrekk, mens Marita vurderer et cowgirl-kostyme.

De tre skal på halloween-fest både fredag og lørdag, men det holder med ett kostyme.

- Det er mye som skjer i helgen, og vi liker jo å kle oss ut, sier Maiken.

Men de går ikke for de skumle kostymene.

- Nei, det gjelder å være litt sexy, sier Ajsere.

Og når de først har anledningen til å kle seg ut skal det være skikkelige kostymer.

- Vi må gjøre litt ut av det. Det er jo bare halloween én gang i året, poengterer Ajsere.

Men når de er ute i siste liten er det ikke like lett å finne kostyme. De har allerede prøvd seg i nettbutikker, men der var det vært utsolgt for halloween-antrekk.

- Og det er ikke så mye igjen her heller, så det er ikke så lett, sier Marita. Hun bestemmer seg til slutt for å gå for en kort cowgirl-kjole, med sheriffstjerne og hatt til.

Snop og skjeletter

På Nille i sentrum selger de også stadig mer halloween-effekter.

- Det går vanvittige mengder halloween-ting og tang. Både privatpersoner og utesteder kjøper inn, forklarer butikkmedarbeider Ine Alexsandra Skjeldal.

De selger aller mest snop, og da skal det være med halloween-tema. I tillegg er folk ute etter drakter, masker, nips, teatersminke og dekorative skjeletter med sensor og lyd.

- Vi må ta mer ting inn for hvert år som går. I fjor gikk vi tom for godteri, så i år har vi kjøpt inn mye mer, men jeg frykter vi selger ut i år også, sier Skjeldal.

På Mester Grønn i Torgterrassen har de også halloween i tankene. Oransje roser, egne halloween-buketter og ikke minst gresskar.

- Det blir mer og mer av det, i fjor tok salget av gresskar helt av dagen før halloween, så får vi se om det samme skjer i år også, sier daglig leder Bodil Bjerklund.

Nyeste fra Dagsavisen.no: