Stavanger

Ingen dyrere i Stavanger

For 21 millioner kroner får du egen strandlinje, naust, sandstrand og hage du kan gå deg vill i.

Bilde 1 av 6

Finn.no har 48 eneboliger i Stavanger ute for salg. Den billigste koster 2.390.000 kroner og ligger i Løkkeveien 70. Få centimeter ut fra døren må du passe deg for trafikken i en av Stavangers travleste gater.

I sterk kontrast til bylarmen i Løkkeveien, ligger en herskapelig eiendom på vestsiden av Ormøy. Eiendommen er på 2,4 mål og boligen har et areal på rause 477 kvadratmeter.

Med egen strandlinje, naust, sandstrand og hage du kan gå deg vill i, er prisantydningen satt til 21.000.000 kroner.

- Oppnås den prisen som er antydet nærmer det seg prisrekord i Stavanger. Jeg vet det ble solgt en enebolig på Gausel for en lignende sum, men dette er absolutt i det øvre sjiktet, sier Tormod Roth, eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1, til Rogalands Avis.

Dyrt

Ni av eneboligene ute for salg på Finn.no har i dag en prisantydning over 6,7 millioner kroner i Stavanger. De fleste boligene ligger et sted mellom tre og seks millioner. Ni av boligene på listen har en pris under 3,2 millioner.

- Det er relativt få eneboliger i Stavanger for salg. Det har sammenheng med at det ikke har blitt bygget så mange eneboliger. Utvalget gjør at prisene drives oppover, naturligvis, sier han, og supplerer med at en gjennomsnittspris på en innflytningsklar enebolig i Stavanger trolig kommer opp i fem millioner kroner.

- Jeg vet ikke helt om Stavanger går forbi Oslo i pris ennå. Fortsetter oljeindustrien i det tempoet den har gjort til nå er det uansett ikke utenkelig, sier han.

Hageentusiast

Det er David Bruns som selger boligen på Ormøy. Han sier at han gjerne kunne tenke seg å flytte til en mindre plass nå.

- Jeg og min kone har voksne barn nå. Og barnebarna bruker ikke så mye tid på stranden vi har, så jeg og kona kan godt tenke oss å flytte til en mindre bolig. Men fin hage vil jeg fortsatt ha, sier Bruns, og steller videre med sortimentet i hagen som inneholder frukttrær, grønnsaker, brønn, ulike lekeapparat, og naust og strand der plenklipperen ikke strekker til lenger.

Selgers marked

I løpet av de siste månedene har flere dyre eneboliger blitt omsatt i Stavanger.

Jone Thomassen i Focus Eiendomsmegling sier at han har solgt flere av dem og at han er på banen igjen i august.

- Jeg har solgt flere dyre eneboliger i Stavanger de siste tre månedene. To stykker til rundt 10 millioner på Eiganes, én til 11 millioner i Gullregnstien, og en til 9,4 millioner i Ulsnesveien for å nevne noen. I slutten av august kommer det mer snadder, sier han.

Mer fra Dagsavisen