Stavanger

Føler seg urettferdig behandlet

Ute i kulden, null tillit, uten framtid i klubben. Mame Niang liker ikke behandlingen han har fått av Viking.

Bilde 1 av 3

- Jeg synes ikke jeg fortjener dette etter det jeg gjorde for å komme til klubben. De har ikke behandlet meg rettferdig, sier Niang til Rogalands Avis.

Ikke med i planen

For en drøy måned siden fikk Niang beskjed om at han ikke er med i Vikings framtidsplaner.

Siden den gang har han jobbet hardt med å skaffe seg en ny klubb. Først var han på prøvespill hos tyske Rot Weiss Ahlen, uten at det førte til noen overgang.

I ettertid har han takket nei til prøvespill i tsjekkiske Slavia Praha og ungarske Debrecen.

I går stengte det internasjonale overgangsvinduet. Det betyr at Niang kun kan gå til klubber i Norge, Sverige, Russland og Ungarn.

- Jeg likte ikke de tilbudene jeg fikk. Min agent fraråder meg å gå til disse klubben, sier Niang, og fortsetter:

- Det er veldig frustrerende å ikke finne en ny klubb, men jeg ønsker ikke å gjøre noe forhastet.

- Har ikke fått forklaring

Etter en brukbar høstsesong 2008 ble fjorårets sesong en stor nedtur for spissen. Lite spilletid, dårlige prestasjoner, utenomsportslige episoder og farens bortgang gjorde 2009 til et lite minnerikt år.

Senegaleseren hevder han ikke har fått en skikkelig forklaring fra Viking på hvorfor han er uønsket.

- Jeg har ikke fått noen forklaring på hvorfor de ikke ønsker meg med videre. Men jeg vil ikke være til bry, så siden de ikke ønsker meg, får jeg finne en ny klubb.

- Tror du episoden der du skallet ned Jone Samuelsen har hatt noe å si for klubbens beslutning?

- Jeg tror det kan være en av grunnene, og hvis det stemmer, burde de gitt meg beskjed. Vi er alle sammen mennesker, og det er menneskelig å gjøre feil, sier han.

Tøft

Han innrømmer at det tar på å ikke ha framtiden under kontroll. Måneden etter han fikk beskjed om at han ikke har noen framtid i Viking har vært tung.

- Den siste måneden har vært tøff, og jeg har aldri vært i en slik situasjon før. Det er viktig at jeg er sterk og oppfører meg profesjonelt. Jeg lever som normalt og prøver å holde hodet oppe. I slike situasjoner er det viktig å være sterk.

Selv om Niang er kritisk til Vikings behandling, føler han ikke at klubben regelrett prøver å presse ham ut.

- Det føles ikke som om de presser meg ut. Men de har gitt meg beskjed om at jeg kan finne en ny klubb, og da er det opp til meg å gjøre det.

Mer fra Dagsavisen