Stavanger

Vil ha Shackles i studio

Tommy Fredvang vil skrive låter for Shackles og inviterer nå jentegruppen inn i sitt eget platestudio, hvor han håper på videre samarbeid utenfor «X Factor»-boblen.

Bilde 1 av 2

Sist fredag var det Chand Torsvik fra Namsos som vant «X Factor» på TV2. Jentegruppen Shackles ble nummer to, noe verken Inger Lise Hope (20) fra Stavanger eller Malin Winther (18) fra Sandnes tok som noe stort tap. Heller tvert imot.

En av deres største fans er Tommy Fredvang som selv måtte ta til takke med femteplassen i underholdningsprogrammet.

Felles planer

I går møttes de tre hjemme i Stavanger, og de er allerede i gang med å planlegge framtidige møter og samarbeid. Blant annet skal de møtes 1. juledag på Sting, når programleder Charlotte Thorstvedt snurrer platene på utestedet.

Mandag 4. januar skal Fredvang ha konsert på Kvadrat, og i går inviterte han Malin og Inger Lise til å bli med som kordamer.

- Det har aldri vært noen tvil om at jeg har vært stor fan av Shackles siden første gang jeg hørte dem synge sammen. Det var noe magisk som skjedde da de fire jentene begynte å synge sammen, sier Tommy Fredvang til Rogalands Avis.

Han har allerede snakket om Shackles-samarbeid med kollega Stian S. Hansen som han driver produksjonsselskapet Studiolab i Oslo sammen med.

Fredvang gir jentene drahjelp

- Dere må komme i platestudioet vårt, sier Fredvang som virkelig ønsker at jentegruppen Shackles skal fortsette, til tross for at de bor på ulike steder i landet, og er et konsept som ble skapt av «X Factor».

- De hadde trengt seieren mye mer enn Chand, da hadde de fått et management til å hjelpe dem videre. Hadde jeg hatt en million kroner ekstra, ville jeg definitivt brukt det på å hjelpe Shackles videre, sier Fredvang.

Inger Lise Hope og Malin Winther er enormt glad for støtten fra den litt mer erfarne «X Factor»-kollegaen.

- Det betyr enormt mye for oss, smiler Hope og Winther.

Men begge er klar over at dersom de skal fortsette med Shackles, så kan de ikke fortsette med coverlåter. Av de fire, er det bare Hope som har skrevet litt musikk fra før.

- Men jeg er så selvkritisk, at de låtene vil jeg helst ha for meg selv, sier hun beskjedent.

- Jeg kan jo skrive masse låter som dere kan synge, utbryter Tommy Fredvang.

Både Shackles og Fredvang er publikums «ønskeartister» til å opptre på neste Rogafest. Og artistene har selv store ønsker om å få opptre for publikum 5. juni.

- Skal ikke vi spille en låt sammen? Det hadde vært gøy å gjøre noe sammen, så hadde vi blåst Vaulen av banen, sier Fredvang til Hope og Winther.

Ikke mer Mira-samarbeid

Etter jul skal Hope og Winter ha en «alvorsprat» med Charlotte Kjær og Lwam Feshatzion om eventuelt videre Shackles-samarbeid.

- Vi skal tenke til etter jul, og det er viktig at alle fire vil det samme, sier Malin Winter.

- Men akkurat nå skal vi bare konsentrere oss om familie, venner og julefeiring, og ikke tenke på noe annet, sier hun.

Mira Craig, jentegruppens mentor, har tidligere signalisert at hun ville jobbe videre med Shackles uansett hvordan det gikk i finalen.

- Nei, det blir ikke noe mer samarbeid med Mira, sier Hope, uten å ville utdype det noe mer.

- Mira har hjulpet oss enormt mye, men vi vil gjerne litt andre ting enn Mira, sier Winther. Heller ikke Fredvang har tro på noe videre samarbeid med sin «mentor» Jan Fredrik Karlsen.

- Ikke for å virke utakknemlig, men nå når «X Factor» er ferdig, så er jeg glad jeg i dag ikke er i Chands sko. Han må fortsette i den boblen, sier Fredvang.

Han er oppriktig mer glad for femteplassen.

Kunstnerisk frihet

- Jeg vil heller gjøre ting litt mer på min egen måte, jeg vil være i den verden som «X Factor» prøvde å forandre meg fra. Jeg er den artisten jeg er med kassegitaren, og jeg har aktuelle samarbeidspartnere som gir meg full kunstnerisk frihet. Det føles mye bedre å sitte ved roret selv, sier Tommy Fredvang.

Han tror dommernes rolle er en av årsaken til at interessen rundt «X Factor» dalte utover høsten.

- Det som var feil med «X Factor», var at dommerne kom mer i sentrum enn deltakerne, og det ble mer konkurranse mellom dommerne enn mellom artistene, sier han.

Fredvang er likevel glad for det han kaller en «fantastisk opplevelse», og han ville absolutt gjort det samme på nytt. Hope og Winther likeså.

Alle tre gleder seg nå til julefeiring med familiene sine hjemme i Sandnes og Stavanger.

- Borte bra, hjemme best, konkluderer Inger Lise Hope og Malin Winter.

Mer fra Dagsavisen