Stavanger

Ikke ønsket med videre

Viking har sendt spissen Mame Niang på prøvespill til den tyske klubben Rot Weiss Ahlen, og gitt beskjed til spissen om at han ikke er i Åge Hareides planer for sesongen 2010.

Bilde 1 av 3

- Jeg kan bekrefte at Mame trener med en klubb i 2. Bundesliga i Tyskland. Han har fått beskjed om at det beste er om han finner seg en ny klubb, og vi har understreket at vi ikke skal legge hindringer i veien for et klubbskifte, sier sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad, til Rogalands Avis.

Nærmere Ingelsten-avtale

Det betyr at begge Vikings afrikanske spisser trolig er borte fra Viking stadion i 2010. Fra før har Åge Hareide gjort det klart at Peter Ijeh tilhører historien i klubben.

Han skal erstattes av Patrik Ingelsten, om Viking lykkes i forhandlingene med ham. Østenstad har god tro på at klubb og spiller skal bli enige om kontrakt, men sier klubben har alternativer om Ingelsten skulle bli for kostbar. Og om Niang får ny klubb, kan det bli flere spisser uansett.

- Det er naturlig at vi ser på muligheten for å forsterke ytterligere på spissplass selv om Ingelsten skulle bli klar, sier Østenstad. Han håper å få svensken på besøk for formalisering av avtalen så fort som mulig.

Også Aanestad forsvinner

- Det er avhengig av hvordan samtalene utvikler seg. Straks vi er nær enighet, kommer han hit for å ta medisinske tester, sier Østenstad.

Også på høyreback kan det komme forsterkninger. I år har Vegard Aanestad fungert som backup for Håkon Skogseid. Det gjør han neppe neste år. Adeccoligaklubben Bryne har nemlig fått lov å snakke med Aanestad, som trolig ikke vurderes som god nok for tippeligaspill i 2010.

Tilbakemeldingen fra Aanestad er imidlertid at han ønsker å imponere Åge Hareide tilstrekkelig til å komme inn i varmen når Viking starter opp i januar måned.

- Det forholder vi oss til, men Vegard er en interessant spiller for oss, sier Bryne-trener Tommy Bergersen.

- Vi har en kontinuerlig vurdering av spillerstallen framover, sier Østenstad, som gjør det klart Viking ikke har lagt inn bud på andre spillere enn Ingelsten de siste dagene.

Mer fra Dagsavisen