Stavanger

Kjempet seg videre

Inger Lise Hope og Malin Winther er fortsatt med i X Factor, etter at Shackles vant omsangen.

I kveld røk Lise Mæland ut av X Factor. Shackels-jentene framførte nettopp «Shackles» av Mary Mary i den beryktede omsangen. Det holdt akkurat til å overbevise Jan Fredrik Karlsen om at de fortjener en plass i semifinalen om en uke.

Vinnere

- Om vi ryker nå, så føler vi oss som vinnere uansett. Å bli nummer fire av 8000 er utrolig bra, sa Malin Winther til Rogalands Avis før gårsdagens delfinale, hvor hver av de fire gjenværende finalistene sang to sanger hver. Shackles sang «When Love Takes Over» av David Guetta og Kelly Rowland, i tillegg til «Fighter» av Christina Aguilera.

Nå er jentene altså sikret en «pallplassering» i konkurransen.

- Brennhett

Særlig «Fighter» gikk hjem hos dommerne.

- Dette var brennhett! Jeg blir entusiastisk når jeg ser dere på scenen, sa en engasjert Jan Fredrik Karlsen da jentene hadde framført sin andre sang for kvelden. Etter omsangen var han ikke mindre begeistret.

- Når dere treffer, er det nesten urettferdig for de andre. Da er dere i en egen liga, mente Karlsen. Ettersom de to andre dommerne begge ville se sine egne videre, var det som ventet Karlsen som måtte avgjøre.

- Det handler om å fortjene å stå i semifinalen. Da blir det Shackles, sa Karlsen.

Støtte fra kjæresten

Shackles har vært i duell tre ganger tidligere. Inger Lise Hope har en teori om hvorfor.

- Hver gang kjæresten min har vært og sett på oss, så har vi sluppet å synge duell, så nå har han lovt å komme hver gang som gjenstår, ler Hope.

Lars Pallesen Rørvik var i Oslo i går for å heie på kjæresten og Shackles, og så Hope synge seg videre i duellen.

- Det som er viktig nå er å tenke framover og jobbe videre. Jeg føler vi har lært så utrolig mye av å være med i X Factor, sier Hope.

Utfordring

De fire jentene har alle lyst til å fortsette med Shackles. Det samme har Mira Craig som har signalisert at hun gjerne vil samarbeide videre med jentene etter X Factor.

- Vi har veldig lyst til å fortsette, men det kommer til å bli en utfordring siden vi bor på forskjellige steder i landet, sier Malin Winther.

Selv har hun et års skolefri i år, etter at hun i vår var ferdig på videregående skole.

Inger Lise Hope er til vanlig butikksjef på en klesbutikk på Kilden, og har nå permisjon for å være med på X Factor.

- Tidligere i uken hadde de varetelling, så da var det mange telefoner fram og tilbake, men de klarer seg veldig fint uten meg, sier hun.

Inger Lise og Malin hadde håpet å møte Tommy Fredvang i finalen 18. desember. Nå kan Shackles møte Chand Torsvik eller Mari Lorentzen i finalen.

Torsdag opptrådte Shackles på Sandvika Storsenter, og har måtte venne seg til å skrive autografer.

- Det synes jeg er veldig merkelig, det er uvant. Men det er kjekt også, sier Winther som ikke har vært hjemme i Sandnes siden 22. oktober.

- Jeg vil ikke hjem før jeg har stått i finalen, sier den målbevisste sangerinnen.

Mer fra Dagsavisen