Stavanger

Her er Kristian «Mowgli» Jåtten

Kristian Berg Jåtten (19) skal spille Mowgli i «Jungelboka», som skal ha premiere 21. april på Rogaland Teater.

Bilde 1 av 3

Rogaland Teater har hatt audition både i Oslo og Stavanger, men endte opp med en av sine egne fra Barne- og ungdomsteateret ved Rogaland Teater.

Teatersjef Arne Nøst sier at de ikke driver med innavl, men etter Jåttens audition var ikke juryen i tvil om at de hadde funnet rett mann til rollen.

X-faktor

- Han har den populære X-faktoren som vi lette etter. I tillegg er han veldig flink til å synge, en slags touchfaktor i frysnings-g-en. For å si det på en annen måte, det ble veldig stille i salen da han begynte å synge, sier Nøst.

Han sier at det er sjelden at noen på audition får beskjed om at de har fått rollen der og da, men det gjorde Jåtten. I tillegg til å synge, spiller han både piano og gitar.

Til Oman

Jåtten meldte seg inn i Barneteateret høsten 2003 og kom inn i 2004. Fra 2006 til 2008 dro han med familien til Oman. Noe som Nøst kalte en grand research på «Jungelboka».

- I Oman tok jeg IB-diplom på to års videregående, så da fikk jeg ett år til gode da jeg kom tilbake til Stavanger. Jeg tok så ett års studie i fransk på Universitetet i Stavanger. Nå jobber jeg som miljøarbeider ved skolefritidsordningen ved Vikevåg skule på Rennesøy, sier Jåtten, som er fra Rennesøy.

Til New York

Men han har planer om å havne på scenen i framtiden også.

- Jeg håper at jeg til høsten kan reise til New York for å studere drama, gjerne kombinert med musikk. Jeg kommer til å søke et par skoler der borte. Kommer jeg inn, har jeg bestemt meg for å dra, sier Jåtten.

Han var litt overrasket over at han fikk rollen som Mowgli.

- I utgangspunktet var de på jakt etter en med flerkulturell bakgrunn. Jeg ser ikke akkurat flerkulturell ut, men mer som en typisk nordmann. Min flerkulturelle link må i så fall være at jeg har bodd i Oman. Dessuten var det første gang jeg meldte meg på til en audition. Det var også en litt spesiell opplevelse, sier Jåtten.

Annerledes Jungelbok

Nøst sier at det blir en litt annerledes Jungelbok enn originalen.

- Dette blir en helt ny forestilling, ulik de som ble spilt i blant annet Oslo, Stockholm og København. Det gjelder både Mowglis rolle, ny scenografi og ny musikk, sier Nøst.

15. februar begynner prøvespillene på «Jungelboka».

Mer fra Dagsavisen