Stavanger

Lokale jenter videre

- Ubeskrivelig, et lite sjokk, samtidig som det er veldig gøy å gå videre, sier Inger Lise Hope etter onsdagens X Factor.

Bilde 1 av 2

I går kveld gikk Stavanger-jenta Hope (20) og Sandnes-jenta Malin Winther (18) videre i TV 2s X Factor med En Vouge-låten «Free Your Mind», som overbeviste dommerne.

- Helt ubeskrivelig etter en helt fantastisk tid, hvor vi har øvd mye, både koreografi og veldig mye sang, sier Winther på telefon til Rogalands Avis.

De unge vokalistene meldte seg på konkurransen som soloartister, men ble slått sammen til en jentegruppe. Sammen med Charlotte Kjær (20) fra Tønsberg og Lwam Feshatzion (20) fra Oslo utgjør de kvartetten Shackles.

Fast kvartett nå

- Vi skal fortsette som gruppe, uansett hvordan det går under utstemmingen nå på fredag. Norge må ha en skikkelig jentekvartett, sier Mariero-jenta Hope til Rogalands Avis.

Etter ungdomsskolen på Kristianslyst gikk Inger Lise på musikklinjen på Lundehaugen i Sandnes, men hun kjente ikke sin to år yngre sangkollega Malin Winther fra før.

Presses av Mira

Begge skryter av mentor Mira Craig, som har hatt gruppene på dommercamp.

- Hun er veldig målbevisst, og vet hva hun gjør. Vi blir presset på en god måte, og merker resultatene allerede. Jeg har også lært at jeg må være selvstendig og jobbe hardt, det nytter ikke å sitte «på rompå» og tro at andre gjør jobben for deg, sier Winther.

- Det er ikke uten grunn at Mira har kommet dit hun er i dag, og hun har klart det på egen hånd. Det er en stor fordel for oss i Shackles at Mira er artist selv, sier Hope.

God tone

Nå går det i X Factor nærmest døgnet rundt for deltakerne, selv om de prøver å snakke om andre ting også.

- Vi er blitt fantastisk gode venner, både kvartetten og de andre gruppene, det håper jeg fortsetter, sier Hope.

Én ryker

Under fredagens direktesending i Exporama på Hellerudsletta, skal TV-seerne stemme på sine favoritter. De to med færrest stemmer, gruppe eller soloartist, må synge om igjen, og dommerne bestemmer så hvem av dem som må forlate konkurransen.

- Det blir enormt spennende, vi har fått sett scenen, den er stilig, sier Hope.

- Det blir sinnssykt spennende, samtykker Winther.

Synger Suprimes

Fredag skal Shackles synge The Suprimes-låten «You Keep Me Hanging On».

- En sang jeg tror veldig mange har et forhold til, sier Hope.

Hovedfinalen er på gigantiske Telenor Arena fredag 11. desember. Da står tre deltakere igjen.

- Det er vårt neste mål. Der har Tina Turner og AC/CD opptrådt, sier Hope, med stjerner i sikte.

Mer fra Dagsavisen