Stavanger

Skulle vært trener i Bryne

Etter planen skulle Cato André Hansen nå hatt en trenerrolle i Bryne. Slik ble det ikke - for søndag leder han SIF når jærbuene kommer på besøk.

Bilde 1 av 2

Sommeren 2006 forsterket Bryne stallen med Bodø/Glimt-spillerne Håvard Sakariassen og Cato André Hansen. Overgangssummen lød på om lag 3,5 millioner kroner.

Sakariassen ble hentet inn for å skyte Bryne til opprykk, mens Hansen skulle tilføre Bryne-forsvaret sårt tiltrengt rutine. Sistnevnte var også tiltenkte en framtidig trenerjobb i klubben - noe som bidro til at han valgte å flytte sørover.

- Det var en del av avtalen at jeg skulle bli trener i klubben på sikt, men i hva slags rolle ble aldri bestemt. Uansett så ble det vanskelig å få det til på grunn av han som den gang trente klubben, sier Hansen til Rogalands Avis.

Ledet SIF til opprykk

Han som den gang trente Bryne var Magnus Johansson. Samarbeidet mellom svensken og Hansen ble aldri fruktbart. Hansen fikk lite spilletid høsten 2006, og foran 2007-sesongen ble han utleid til SIF - hvor han ble spillende hovedtrener.

SIF-treneren var nær ved å føre klubben til opprykk allerede i første sesong, men måtte til slutt gi tapt for Sandnes Ulf etter en dramatisk avslutning på sesongen.

Foran 2008-sesongen ble Hansen permanent hovedtrener i SIF. Kluss med overgangspapirene gjorde at han spilte tre kamper uten å være spilleberettiget, og SIF ble dermed trukket to poeng. SIF-treneren ledet likevel klubben til et historisk opprykk til 1. divisjon. Etter at Rolf Teigen ble sparket som trener for Bryne, ble Hansens navn linket opp mot den ledige trenerjobben.

- De tok aldri kontakt med meg, og hadde nok en klar plan på hvem de ønsket seg.

- Jeg har mye å lære

Mons Ivar Mjelde ble til slutt valgt til å være mannen som skal få det skakkjørte Bryne-laget opp å gå igjen. Hansen føler seg på ingen måte forbigått.

- Jeg har fortsatt mye å lære som trener. Men i utgangspunktet er Bryne en gammel traver, er anerkjent og er en klubb med pondus i Norge.

- Så du trener gjerne Bryne en gang i framtiden?

- Det er selvfølgelig interessant. Jeg kjenner de fleste der ute, og har ikke noe dårlig forhold til noen. Det blir likevel et hypotetisk spørsmål. Jeg kunne godt tenke meg å trene Barcelona også i framtiden, sier Hansen, og smiler godt.

- Bryne favoritter

Hansen er spent på hva slags utslag det gir Bryne-spillerne at Mons Ivar Mjelde er på plass som ny hovedtrener.

- Bryne er favoritter. De er en mye større klubb enn oss, og har alt å tape i søndagens oppgjør. Vi har alt å vinne.

For Hansen mener SIF har mye å revansjere etter forrige helgs skuffende 0-4 tap mot Sarpsborg.

-Vi har kvalitet til å gi dem god motstand, og vi har mye å revansjere. Vi fikk oss en liten smell, og klar beskjed om at vi ikke må begynne å tro at vi er bedre enn det vi er. Det er greit å tape når vi spiller bra, men ikke når vi spiller dårlig, konstarerer Hansen.

Mer fra Dagsavisen