Stavanger

Torfinn Nag med studentrevy-regi

Stavanger-studentene har sikret seg den drevne regissøren og skuespilleren Torfinn Nag til å instruere høstens studentrevy.

Bilde 1 av 2

Stavanger-skuespiller og regissør Nag har tonnevis av erfaring fra teater og fjernsynsproduksjoner. Han er kjent fra store roller på Rogaland Teater, ble landskjent som drittsekken Bjarte i tv-såpen «De Syv Søstre» og har regissert «Hotel Cæsar». Han har hatt regi på Pinters «Vaktmeisteren» på Det Norske Teatret og instruerer «Harald Hårfagre» her i distriktet. Blant annet.

- Jeg liker å jobbe variert, og studenter er vanligvis utrolig positive og har masse energi. Det er lenge siden jeg har jobbet med revy, så det gleder jeg meg til, sier Torfinn Nag til Rogalands Avis.

«Press Play» inspirerte

I vår har han hatt regien på musikalen «Press Play» i Kristiansand, et samarbeidsprosjekt mellom Kristiansand-studentene og Agder Teater, der Stavanger-karene Jan Hauge (musikk) og Gerhard Sund (tekst/manus) også har medvirket.

- Det var veldig kjekt å arbeide med studenter i Kristiansand, sier Nag.

Han har ikke fulgt arbeidet med studentrevyene altfor tett de siste årene.

- Men jeg har fått en forståelse av at det tidligere har variert litt med interessen. Nå er det en veldig entusiasme blant studentene i arbeidet med den neste studentrevyen, og ungdommene er allerede i full gang med å skrive stoff, sier Nag.

Revykravene

- Hva er det som er viktigst for å få helt ferske sceneartister til å fungere godt i en revy?

- Revyer stiller som regel krav om at utøverne skal kunne være bra på ulike ting. De skal helst kunne synge, de skal kunne spille teater, og skal kunne bevege seg noenlunde dansbart. Det kan være krevende. Som regissør gjelder det å prøve å finne styrkene hos de ulike deltakerne, og bruke dem, sier Nag.

Han er opptatt av at studentrevyen skal være et originalt konsept, ikke en repetisjon av et klassisk revykonsept.

- Det er mest spennende at studentene skriver stoffet selv. De skriver om ting som de er opptatt av. Gode tekster er alfa og omega for en revy. Er ikke tekstene gode, hjelper alt annet lite. Her er studentene altså allerede på gang med arbeidet, de vil få hjelp av Terje Torkildsen (forfatter og humorist, red.anm.), og jeg vil nok selv også involvere meg i tekstene, sier Nag.

Nestleder Torstein Tvedt Solberg i Folken-styret er svært glad for at Nag har takket ja.

- Det betyr veldig, veldig mye å få en så etablert mann med. Nå er studentrevyen sikret suksess, sier Tvedt Solberg og opplyser at studentrevyen også er tatt opp som en del av Den Store Norske Humorfestivalen.

Mer fra Dagsavisen