Stavanger

Full rulle hele julen

Sogneprest Audun Erdal involverte en rekke frivillige i Gausel menighets julefeiring. Fortsatt er flere aktiviteter igjen på programmet. Men viktigst ...

Bilde 1 av 2

Sogneprest Audun Erdal involverte en rekke frivillige i Gausel menighets julefeiring. Fortsatt er flere aktiviteter igjen på programmet. Men viktigst er å få ut julens budskap.

I morgen, søndag 28. desember holdes det juletrefest i kirken.

- En klovn skal lage show og holde andakt. Barnegospel skal synge, forteller Erdal.

Vi tok en titt bak juleforberedelsene i Gausel menighet. Symbolene var tatt fram og programmet for julen var omfattende dette året også.

- Dette året fikk vi barn fra alle tre barneskolene til å synge og ha rollespill julaften. Vi laget en egen stall som vi brukte, sier sogneprest Audun Erdal.

Minigospelkor, barnegospelkor, Jåtten skolekorps sto på menyen julaften.

Pynt og symboler

Inngangspartiet i kirken er preget av en juleutstilling med Maria, Josef og Jesusbarnet. En lang rekke med engler henger over døren til storsalen. Aller mest iøynefallende er likevel det store juletreet.

- De sa det var det største treet som ble levert til noen kirke i Stavanger. Det måtte pyntes liggende, sier Erdal. Lys, kuler og stjerne er symboler på treet.

- Lysene symboliserer at Kristus er verdens lys. Kulene ligner på epler som fantes i paradis, men kjærlighet og gode gjerninger er troens frukt, sier Erdal.

Hektisk

Det har vært en hektisk adventstid i menigheten. Sognepresten vil spesielt takke de mange frivillige som har gjort en kjempeinnsats.

- Det har blitt mer førjulsaktiviteter enn det var før i tiden. Her har vi hatt lysmesse, julevandringer, konserter og skolegudstjenester, sier Erdal.

Mer fra Dagsavisen