Stavanger

Jager skyene

Til helgen arrangeres NM i skating i Stavanger. Luis Pinzon skal delta for tredje gang på rad. Hvis det blir godvær vel å merke.

Bilde 1 av 2

- De har meldt regn, sier den unge skateren mens han rynker på nesen og skuler opp mot himmelen.

- Selv om det er veldig mange skatere her i Stavanger, har vi ingen hall. Hvis det regner blir NM avlyst, forklarer Luis Pinzon alvorlig.

Men unggutten er ingen pessimist. Og det er heller ikke arrangørene. I Tasta skatepark hamres det løs. Gamle planker og plater fulle av rustne spiker ligger strødd utover, mens ny blir spikret på plass og nye utfordrende kurver tar form.

- Jeg gleder meg til de blir ferdig, så jeg kan prøve den nye banen, sier Pinzon, og nikker og hilser på de hardtarbeidende.

- Det ser ut til å bli bra. Jeg skater gjerne hvor som helst. For det meste driver jeg med streetskating, og aller best liker jeg trapper. En gang hoppet jeg i en tier.

- Tier?

- Ja, ti trinn, smiler Pinzon lurt.

Tross i værvarsel, trener Pinzon hver dag for å være forberedt til helgens mesterskap.

Til topps

- Jeg sikter til topps og jeg håper jeg vinner, men egentlig skater jeg bare for å ha det kjekt, smiler han.

Drømmen om å bli profesjonell skater ligger og frister, men Pinzon har en dugende reserveplan.

- Det er vanskelig å bli proff. Hvis jeg ikke klarer det vil jeg bli ingeniør, forklarer trettenåringen. Sommeren tilbringer han likevel heller med skateboardet enn med skolebøkene.

- Når sola skinner og jeg har fri liker jeg å sove til klokka tolv, stå opp og spise en god frokost, også gå ut og skate. I mange timer. Jeg kan skate hele dagen, sier han og holder kjærlig om brettet.

Skatet i Colombia

I vinter var Luis Pinzon i Bogota og besøkte familie og venner.

- Vi var der en hel måned. Det var veldig spennende. Men skatemiljøet er annerledes der. Det er ikke så rolig som her. Jeg liker skatemiljøet i Stavanger. Det er hele tiden flere som kommer til og alle er venner, ingen slåss, forklarer Luis Pinzon.

Mer fra Dagsavisen