Stavanger

Austbø angrer ikke

Iven Austbø har ikke fått et eneste minutt spilletid for Stabæk i Tippeligaen.

Han angrer likevel ikke på overgangen fra Viking.

- Nei, jeg angrer så aldeles ikke på at jeg valgte å forlate Viking, sier Austbø til Rogalands Avis.

Ble lei av benken

Austbø spilte de 17 første seriekampene for Viking under fjorårets sesong. Men da Thomas Myhre kom tilbake fra skade ble 23-åringen igjen satt på benken.

Det likte han svært dårlig, og valgte derfor å forlate Viking til fordel for Bærum-klubben. Overgangssummen kom på litt under fem millioner kroner. Selv om det har blitt lite med spilletid, trives Austbø godt med livet på Østlandet.

- Jeg har det veldig bra her. Det er mange hyggelige folk i klubben, og i tillegg er det mange bekjente fra Stavanger som går på skole her borte. Det eneste minuset er spilletiden, sier han.

- Du hadde vel fått mer spilletid i Viking?

- Jeg kunne ikke vite at Thomas skulle bli skadet. Men nå har jo det samme skjedd i år. Han ble skadefri, og gikk rett inn på laget igjen, sier Austbø.

Tapte keeperkampen

Austbø startet likt med førstekeeper, Jon Knudsen, da sesongoppkjøringen startet i januar.

I løpet av vinteren trakk veteranen det lengste strået, og Austbø har måtte innfinne seg med en nærmest permanent plass på benken.

- Jeg føler med i veldig god form, men Jon har også vært i veldig god form. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt, sier Austbø.

Stabæk leder tabellen med 24 poeng, men etter to strake tap er usikkerheten i ferd med å bre seg. Foran søndagens kamp mot Viking, er hjemmelaget svært revansjesugent. Austbø lover at Viking får det knalltøft.

- Vi er ikke så dårlige som de to siste kampene skulle tilsi. Vi kommer nok tilbake igjen, slår Austbø fast.

Mer fra Dagsavisen