Stavanger

Drømmehus til 30 mill.

På en nå landfast holme i Jåttåvågen bygger Tore Christiansen ny bolig til 30 millioner kroner.

Bilde 1 av 2

Eiendommen har den fasjonable adressen Boganeset 38, er på 4,5 mål og har vært på Christiansens hender de to siste årene

I 2006 bladde han opp 12,3 millioner kroner for cirka halvparten av holmen da Margaretha Andreassen la den ut for salg. Den andre halvparten ble kjøpt av kommunen og er regulert som friområde.

Tomtearbeidene er alt godt i gang på holmen, men ifølge Christiansens byggeleder Kristoffer Krogedal er det først til høsten reisverket vil vise seg.

Men både grunnmurer og omrisset av svømmebassenget er på plass,

- Vi regner med å flytte inn neste sommer, sier Christiansen til Rogalands Avis.

Mange navn

Boganeset 38 er i dag å regne som en halvøy og betegnes som en av Stavangers mest attraktive eiendommer. Kjært barn har mange navn og stedet omtales både som Sundsholmen, Boganesholmen og Jåttåholmen.

De falleferdige bygningene som fulgte med fra den tidligere eieren Margaretha Andreassen var i utgangspunktet verneverdige, men Christiansen fikk tillatelse til å rive dem.

- Vi har tatt veldig hensyn til omgivelsene når vi har planlagt de nye bygningene. De blir stort sett oppført i tre og vil gli fint inn i terrenget, sier han.

Foruten hovedhuset, vil det bli oppført en slags løe som blant annet skal inneholde en stall.

- Der skal det bli plass til en ponni eller to, sier Christiansen.

Godt naboskap

Det er selvsagt egne båtplasser på eiendommen, som ligger langs innseilingen til småbåthavnen i Jåttåvågen. Men båtforeningen er de eneste som har hatt anmerkninger i byggesaksforberedelsene. De skriver om frykt for «50-, 60-fots store båter i innseilingen». Andre naboer uttaler seg tvert imot svært positivt om byggeplanene.

- Alle kan ta det med ro. Er det noe jeg er opptatt av er det å utvikle et godt naboskap, sier Christiansen.

Sterke følelser

Tore Christiansen er først og fremst kjent som eier og gründer av rørgrossisten SFF, samt sitt engasjement i Stavanger Oilers, men har et minst like stort hjerte for hjemstedet Hana i Sandnes.

- Samtidig som vi gleder oss enormt til å flytte, er det svært sterke følelser i sving. Men engasjementet i Sandnes kommer til å være minst like sterkt som før, forsikrer Christiansen.

Og selv om det er Hana og Sandnes Ulf som så langt har vært de fotballagene han har engasjert seg i, følger han også Viking svært tett. Og for et par år siden ble navnet hans nevnt som en mulig etterfølger den dagen Ole Rugland gir seg som styreleder i klubben.

- Det blir kort vei opp til stadion. I det hele tatt føler jeg at det er kort vei til alt, dette ligger sånn midt imellom det meste. Og jeg er nesten vokst opp på barneteateret i Stavanger, sier Christiansen.

Det er arkitektkontoret Asplan Viak som står for prosjekteringen og utformingen av Tore og Nina Christiansens nye eiendom. Christiansen langt på vei bekrefter at regningen totalt sett vil havne på rundt 30 millioner kroner.

- Den blir iallfall nærmere 30 enn 20, sier han tørt.