Stavanger

Ærlig mat for fant og sersjant

På Hillevågautostradaen finnes et lite sted som byr på en symbiose av inter- nasjonalsiddis atmosfære som ikke finner andre plasser i oljebyen.

Tre mannfolkgenerasjoner har dullet seg inn i en jungel av frityrkasser og ekte hjemmesnekrede husmannskostretter. Her finner du Buffalo Bill-burgere og fiskegrateng fra eget kjøkken. «Ekta mad» er slagordet til kokkefamilien Posch.

Far og sønn

Trollmann med sleiv og stekepanne er Klaus Posch. 45 år med kokkeleringskunster og 20 år som kjøkkensjef på ærverdige Atlantic hotell, vitner om lidenskap for måltidets betydning.

- Vi skulle gjort dette for 30 år siden. Endelig er sønn og far samlet på en arena vi begge elsker. Min sønn arbeider også her. Det er kjekt når vi er tre generasjoner som arbeider sammen, sier Bernt Posch.

Meny

Rettene har fått navn som Hål i midten, Pyllsårr og Kjyddisarr - ekte Stavanger-uttrykk. Men her finnes også retter som Good for you og Wolfman Jack. En lapskaus av menyuttrykk skaper merkverdig nok en følelse av beviste veivalg.

- Hos oss finner du retter som ikke finnes andre steder i byen. Her har kundene direkte kontakt med kjøkkenet. Vi hilser på alle våre gjester sier Bernt Posch.

Catring

Satsingen ligger på catering til byens firmaer. Restauranten er et koselig tillegg.

- Jeg kom fra Tyskland som 26 åring. Nå er jeg 69 år. Den gang var god mat sjelden vare i denne byen, sier Klaus Posch.

- Det er han far restauranten er oppkalt etter, forteller Bernt Posch.

Mer fra Dagsavisen