Stavanger

Internasjonal Zoom

Glenn Lyses nye prosjekt NASH har medlemmer fra flere nasjoner. Også i musikken deres kan vi finne spor etter forskjellige musikktradisjoner.

Det er gått mange år siden Glenn Lyse vant NM i rock sammen med bandet Jampack. Mannen har i alle fall ikke blitt dårligere med årene!.

I hans nye band NASH har han rekruttert bassist Carlos Sanchez og trommeslager Daniel Uhlas. Bandet har lenge vært et sideprosjekt for bandmedlemmene, men de har bestemt seg for å satse hardt framover.

- Jeg beklager, men jeg har ikke tid til å snakke med deg dessverre. Bare husk å få bilde av oss i avisen, roper Lyse mens han kaster seg i bilen etter gårsdagens opptreden på Zoom, på vei til bandets andre spillejobb i går kveld.

- Du kan vel si vi spiller brutal pop, men at det skal være fengende, Alle bandmedlemmene i Coinheads er enige om den definisjonen.

Brutal pop

Som andre band på scenen viste guttene at det kan lages bra musikk selv om de bare har spilt sammen i et år.

- Det var synd med lyden da, det kan selvfølgelig skje med alle, men det var synd at det skjedde med oss. Vi fikk ikke helt bra lyd i monitorene, så vi måtte kjempe hele tiden. Men men det gikk greit tross alt, uttalte Coinheads rett etter konserten på Checkpoint i går

Bandet har ingen forhåpninger om å vinne Zoom eller å komme til finalen. De er fornøyde med å delta og håper å knytte bånd med andre musikere. De gledet seg også til å se gårsdagens siste band Spit.

Prøver lykken igjen

Spit var i finalen på fjorårets Zoom-festival, og har ambisjoner om å klare det i år også. Spit har spilt sammen i fire år og det vises på scenen. Bandet viser en trygghet både vokalt og instrumentalt, og leverer sine låter som om de aldri har gjort noe annet. Mark Havelands vokal har en unik egenskap til å høres bra ut både i de dype og de lyse partiene. Det er ikke umulig at finaleplassen i fjor kan gjentas.

Melody Marshals?

Fjorårsvinnerne Purified In Blood fra Hommersåk har vært å finne blant publikum under hele Zoom festivalen.

- Det har vært forskjellig nivå på artistene under årets Zoom. Melody Marshals har vært det kuleste til nå. De var skikkelig bra, sier Anders Mosness til Rogalands Avis.