Stavanger

Jakter formen fra 2001

For fire år siden var Bjarte Lunde Aarsheim (30) i sitt livs form. Nå øyner midtbaneeleganten sjansen til å komme tilbake på samme nivå.

- Jeg husker godt denne kampen. Vi vant 4-3 mot Rosenborg i serieåpningen og jeg scoret vårt fjerde mål, sier Lunde Aarsheim da han får se Rogalands Avis sitt jubelbilde fra 2001.

Plaget av skader

Det var den sesongen Viking vant både seriebronse og cupgull. Lunde Aarsheim var i storform og herjet vilt med de fleste spillerne i eliteserien - helt fram til han ble skadet litt over halvveis i sesongen.

Likevel endte han opp med et imponerende snitt på de forskjellige avisbørsene.

- Jeg var virkelig i slaget i starten av den sesongen. Alt gikk på skinner både for meg og laget. Det var en fin tid, mimrer Lunde Aarsheim.

Fire år senere har midtbaneeleganten vært borti de aller fleste skadene en fotballspiller kan få. Nesten alltid har det vært noe som har hindret Hundvåg-karen i å yte maksimalt på banen.

- Skader er et ømtålig tema for meg. Jeg liker ikke å snakke om det ettersom de forskjellige problemene har ødelagt så mye av karrieren, sier en alvorlig Lunde Aarsheim til Rogalands Avis på treningsanlegget Bisham Abbey utenfor London.

Mentalt sterkere

Nå er han imidlertid skadefri og mer optimistisk enn på lenge. Sesongoppkjøringen har gått strålende og trener Roy Hodgson har gitt ham full tillit sentralt på midtbanen.

- Det gir naturligvis selvtillit. Dessuten er det- bank i bordet - herlig å være skadefri, sier Lunde Aarsheim og smiler.

30-åringen innrømmer gjerne at alle skadene har tæret på humøret og ikke minst på det mentale. I fjor vegret han seg blant annet for å trø til i taklinger i frykt for å pådra seg en ny smell. Nå er den redselen borte vekk.

- Jeg har jobbet mye med meg selv for å få bort de negative tankene. Sesongoppkjøringen hittil har jo gått veldig bra, og jeg har et håp om at jeg kan nærme meg 2001-formen, sier Lunde Aarsheim.

Viking-trener Roy Hodgson er mektig imponert over at Lunde Aarsheim er på vei tilbake for fullt etter alle skadeproblemene.

- Bjarte er enormt mye bedre nå enn hva han var da jeg tok over i fjor. Han er sterkere både mentalt og fysisk, sier engelskmannen, som ikke legger skjul på at han har store forhåpninger til "Batty".

- Jeg skjønner hvorfor folk i Stavanger alltid har hatt tro på Bjarte. Han har både teknikk, overblikk og stor løpskapasitet. I det hele tatt har han vanvittig mye fotball i seg, sier Hodgson.

Skryter av Brede og Hodgson

For Lunde Aarsheim har det også hjulpet at Brede Hangeland har blitt skjøvet fram på midtbanen. Med sine lange bein og taktisk klokskap har Hangelands posisjonsendring ført til at også han selv er blitt bedre.

- Det er lett å spille ved siden av en så god spiller som Brede. Han gjør mye av grovjobben, og det gjør at jeg får brukt mye av mine egenskaper, sier Lunde Aarsheim, som er usikker på om Viking kan kopiere 2001-sesongen i år.

- Jeg både tror og håper at vi kan kjempe om medalje. Litt av nøkkelen ligger i at alle klarer å holde seg skadefrie, mener han.

Den tidligere kapteinen klarer heller ikke å la være å nevne Roy Hodgson. Lunde Aarsheim tror fort at den meritterte engelskmannen kan bidra til at de klarer å vippe flere av de jevne kampene i riktig favør.

- Roy er en vanvittig dyktig trener som har smittet hele troppen med sin entusiasme. Han krever 100 prosent konsentrasjon, og er flink til å holde oss spillere på tå hev hele tiden, sier Lunde Aarsheim.

Mer fra Dagsavisen