Stavanger

- Gleder meg vilt

Danske Heine Jensen (28) gleder seg som en unge til å overta som trener i Sola.

- Dette er en kjempemulighet for meg. Å trene et eliteserielag blir både spennende og utfordrende, sier han til Rogalands Avis.

Han skrev under trenerkontrakten like før Solas hjemmekamp mot Skjeberg i går kveld.

Etterpå så han sin nye klubb banke laget som ikke har tatt ett eneste poeng på 20 kamper denne sesongen.

Uventet tilbud

Heine Jensen er et ubeskrevet blad i norsk håndball. I Danmark har han fire-fem sesonger som spiller i nest øverste divisjon. 28-åringen har spilt for klubber som Aalborg, Thisted og Brønderslev. Han har også trent et seniorlag på nest øverste nivå i hjemlandet.

Han kom til Stord som spiller i fjor. Etter hvert ble han engasjert som trener for damelaget i 2. divisjon. Jensen fungerte også som assistenttrener på A-laget i eliteserien. Han mangler ett kurs fra å ha det som er topp trenerutdannelse i Danmark.

28-åringen erkjenner at sjansen i Sola kom uventet.

- Jeg er veldig ydmyk i forhold til jobben - en jobb mange ønsket. Samtidig har jeg alltid hatt en drøm om å bruke så mye tid som mulig på håndballen, forklarer treneren som har signert en ettårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år.

Mot Skjeberg fikk Jensen se et lag som slet i store perioder av 1. omgang, men som kjørte fullstendig over motstanderen etter pausen. Han vet at minst tre av lagets bedre spillere forsvinner etter sesongen.

- Det blir viktig å sikre at de andre spillerne blir. Samtidig må vi hente noen nye, sier han, og legger til at hans kjennskap til Sola stammer fra Stords kamper mot gultrøyenes B-lag i samme divisjon.

- Spennende valg

Med seieren tok Sola et stort skritt på veien mot sluttspillet. Veteran Monica Nesvik er blant spillerne som fortsatt ikke har bestemt seg for om hun fortsetter neste sesong.

Hun har ingen kjennskap til lagets nye trener, men mener han er spennende.

- Jeg tror ikke noen av spillerne kjenner til Jensen. Men det er kult å satse på en ung trener. Jeg skal snakke med ham om framtiden, sier hun.

Kampfakta

Eliteserien håndball, kvinner

Sola - Skjeberg 31-17 (14-11)

Åsenhallen, 157 tilskuere

Sola: Hilde Østbø, Ingrid Ødegård - Susann Jøraandstad 6, Tonje Nøstvold 2 (1), Ingrid B. Nilssen 4, Camilla Herrem 5, Ida Bjørndalen 4 (2), Monica Nesvik 3, Hanne Kvernberg 2, Trine Fjelde Olsen 4, Monica Meland 1.

Toppscorer Skjeberg: Silje Aamodt 6

Dommere: Lars Jørum og Bengt Asle Idsø

Utvisninger: Sola 2x2 min, Skjeberg 2x2 min. + rødt kort.

Mer fra Dagsavisen