Stavanger

Historiske søstre

Det minnet om et familiemesterskap da søstrene Renate (18), Brit Tone (21) og May Helen (24) skrev historie på Forus i går.

På Forus har Hegdal-brødrene Kåre, Torgeir og Øyvind kjørt mot hverandre. I gamledager hendte det også at Ulven-brødrene Per, Alf og Knut stilte til start i samme løp.

Men aldri tre jenter.

- Jeg tror dette er unikt, nikker storesøster May Helen overfor Rogalands Avis.

Kontret til seier

Før løpet ville ikke de tre søstrene snakke om rivalisering dem i mellom. Men i selve løpet viste i alle fall både May Helen og Brit Tone at de ville vinne.

I en spennende duell stakk storesøster og Dante Topspin av med seieren. Men de så langt fra ut som vinnere i siste sving.

Da var lillesøster Brit Tone på offensiven bak Colonel Topspin.

- Jeg fikk ikke dratt klaffene på Dante Topspin. Jeg klarte det til slutt, og da fikk han opp farten igjen, forklarer May Helen om hvordan hun kontret ut søsteren.

Hest til daglig

De tre søstrene er døtre av Terje Lea fra Klepp. Han har hatt travhester siden jentene begynte å gå. Ikke rart alle døtrene har hest som sitt daglige arbeid. May Helen er også samboer med trener Kjetil Djøseland.

Både hun og Brit Tone har vunnet flere løp tidligere. Tross seieren i går, May Helen vil likevel ikke utrope seg selv som den beste kusken av søstrene.

- Jeg hadde nok den beste hesten denne gangen, sier hun.

Minstesøster Renate debuterte i løpsbanen i går kveld. Hun fikk en dårlig start og havnet sist i med Saga Sund. Hun klarte 6. plassen og premie til slutt.

- Målet var å komme helskinnet rundt banen, sier 18 år gamle Renate.

Tronskifte

Også i V5-finalen var det tette søskenbånd mellom duellantene. Super Ari har lenge vært hedershest og Rune Wiigs flaggskip. I går viste lillebror Super Arion at det er på tide at storebror gir fra seg tronen.

- Jeg hadde slått ham med en gang jeg dro ut i angrep. Super Arion er ung, frisk og lovende. Storebroren er snart 11 år. Det er fare for at dette var tronskiftet, forklarer Wiig om hestene med samme foreldre og eiere.

Mer fra Dagsavisen