Stavanger

Line (22) klar for Vikings herrelag

Dette er ingen forsinket aprilsnarr: Line Kuvås (22) blir ny keeper på Viking hockeys herrelag i 1. divisjon.

- Det stemmer at jeg kommer til å stå i mål for Viking kommende sesong - og jeg gleder meg skikkelig, sier Kuvås til Rogalands Avis.

Damelandslagets dyktige keeper spilte i fjor for Lørenskog - og fikk med seg seks kamper i herrenes nest øverste nivå.

Ambisjonene er det heller ikke noe i veien med.

- Klart jeg har en drøm om å få stå i mål i herrenes eliteserie. Hvor realistisk det er vet jeg ikke. Men vil spille hockey på et så høyt nivå som mulig, sier hun.

Formaliteter

Bare formaliteter gjenstår før avtalen mellom Viking og Kuvås er signert. Begge parter bekrefter at hun blir å finne i klubbens A-stall neste sesong.

Kuvås ønsket seg desperat til Stavanger etter at kjæresten hennes fikk jobb her. I tillegg har hun mange venner i byen, og har tilbrakt mye tid i oljehovedstaden

- Jeg tok selv kontakt med Viking og tilbød mine tjenester. De hadde ingen problemer med å ta meg med ettersom Tommy Abercrombie forsvinner til studier i utlandet, sier hun.

Foreløpig vil Kuvås holde seg i Trondheim for å få istid. Men så snart isen legges i Siddishallen setter hun kursen sørover for å bli Viking.

Trettenes gleder seg

Viking-trener Steffen Trettenes ser ingen problemer med å ha en kvinnelig keeper på laget.

- Det har jeg overhodet ingen problemer med. Dette blir bare kjekt. Jeg må innrømme at jeg ikke kjenner nivået hennes noe særlig, men konkurranse om plassene er alltid sunt.

Fra før av har klubben keeperne Erik Sivertsen (tilbake etter en sesong i Gjøvik) og fjorårets juniorkeeper Erik Sværen.

- Vi håper også at vi kan få benytte Oilers sin andrekeeper i noen matcher som vi gjorde i fjor, sier Trettenes.

Uansett lover han at alle stiller med blanke ark når sesongen begynner.

- Kjønn har ingenting å si. Er du god nok står du i mål for oss. Så enkelt er det, sier Trettenes.

Den spillende treneren tror neppe klubbens nyeste tilskudd betyr ekstra tilskuere og klingende mynt i kassen.

- Kjekt blir det uansett. Og ikke minst spesielt. Jeg har bare hørt om en annen kvinnekeeper som spiller med herrene på høyt nivå. Det var en kanadisk dame som spilte i den finske ligaen, forteller han.

esirogalandsavis.no

Mer fra Dagsavisen