Stavanger

Opp av sofaen

NRK2 sender videoen daglig, singelen «Lucy Said» spilles av radiostasjoner og dj-er i Europa og USA, og en ny singel sammen med Thomas Dybdahl er på vei. Flaksen har snudd for Stavanger-bandet Fenomenon.

- Vi har vært sinnssykt uheldige tidligere, sier Håvard Rosenberg, halvparten av Stavanger-bandet Fenomenon.

Gruppa hadde platekontrakt med den hippe London-labelen Nuphonic, og debutplaten var klar.

- Først gikk Nuphonic konkurs, og da vi skulle signere med et nytt selskap gikk det også konkurs, forteller Håvard Rosenberg.

- Vi vil ikke virke bitre og henge oss opp i det som har gått galt. Så lenge vi jobber med musikk er vi happy. Nå spilles videoen til «Lucy Said» på Svisj, og singelen har fått gode kritikker i utlandet, sier Kjetil Ingebretsen.

Klubbutgivelse

Mye har forandret seg siden bandet ga ut debutsingelen «Pacific Memories» i 2000. Fenomenon har droppet chillout til fordel for det duoen selv omtaler som «hybrid 80-tallsmusikk» eller «elektronisk pop».

- Vi har hele tiden byttet ut gamle sanger med nye. Det albumet vi vil gi ut nå er helt anderledes enn den platen vi ville ha gitt ut på Nuphonic, sier Rosenberg.

Singelen «Lucy Said» gis ut av HiFi Terapi i Oslo, men selges bare på vinyl.

- Den er ment for dj-er og klubber, men sangen kommer også til å være på albumet, når det kommer, sier Ingebretsen.

Commodore 64-video

De siste dagene har «Lucy Said»-videoen blitt vist flere ganger til dagen på NRK2-programmet Svisj.

- Jeg er ikke overrasket over at publikum har stemt den fram. Det er en knall video, takket være Tom Idland som har laget den, sier Ingebretsen.

Videoen er fullstendig dataanimert, og grafikken minner om gamle Commodore 64-spill.

- Videoen står bra til musikken. Vi har brukt endel Commodore-samples for å prøve å få en slags åttitalls-feel, forteller Ingebretsen.

Samarbeid med Dybdahl

Gruppas neste singel, «Trouble Takes Flight» er et samarbeid med kritikerroste Thomas Dybdahl.

- Det kan godt være folk legger mer merke til sangen siden Thomas er med på vokal, men det var ikke det som sto i fokus da vi ba ham om å synge, sier Rosenberg.

- Thomas har blitt en sinnssykt bra vokalist i løpet av det siste året. Han tilfører låten utrolig mye. Uansett om Thomas hadde vært en nobody hadde vi spurt ham om å synge, sier Ingebretsen.

Dybdahl, som tidligere har spilt i Quadraphonics sammen med Ingebretsen, er svært fornøyd med samarbeidet.

- Jeg synes det var veldig kjekt å jobbe sammen med Håvard og Kjetil, de er jo gamle samarbeidspartnere, sier Thomas Dybdahl til Rogalands Avis.

Mer fra Dagsavisen