Navn i nyhetene

Slik var årets Gladmat for Harry Pepper: – Mindre fyll og folk

NAVN I NYHETENE: Daglig leder på Harry Pepper, Knut Bergesen, er fornøyd med årets Gladmat, selv om det ble en veldig annerledes matfestival.

Hvem: Knut Bergesen (37)
Hva: Daglig leder på Harry Pepper. Restauranten deltar på årets Gladmatfestival.

– Hvordan har årets Gladmat vært? 

– Veldig annerledes, men samtidig litt koseligere enn tidligere festivaler. Det har vært litt mindre folk, trengsel og fyll. Flere av gjestene har kost seg med kun ett måltid, så man har mistet sjarmen med det å spise mange småretter, men vi er likevel veldig fornøyde med årets Gladmat.

– Har det vært travelt?

– Ja, det har det vært. Vi har hatt en stor uteservering hvor grillandslaget har lagt mat, en vanlig restaurant på Harry Pepper, og en chilli-parlor på Armadillo. Denne chilirestauranten og avtalen med grillandslaget har vi hatt planer om siden desember. Vi fant ut at vi kunne gjennomføre planene, selv med de strenge restriksjonene.

– Så du vil si at Gladmaten har vært en suksess? 

– Ja, det vil jeg si, men på en annen måte enn tidligere.

– Har det vært en mer avslappet Gladmat enn tidligere? 

– Ja, det mener jeg at det har vært. Det har ikke vært den samme trengselen med folk. Vi har alltid forsøkt å være strenge på uteserveringen, og det synes vi er litt lettere nå med korona-situasjonen. Samtidig har vi vært nødt til å redusere kapasiteten, og det er synd.

– Hvordan har stemningen blant gjestene vært? 

– Den har vært veldig god, og mye bedre enn på lenge. Det var nok på tide å komme seg ut. Til vanlig har vi ikke så mange norske turister, i hvert fall ikke som vi legger merke til, men i år har disse vært så utpreget. Det er en ny kundegruppe hos Harry Pepper, og det synes vi er veldig kjekt.

– Har det oppstått noen problemer, eller har alle vært flinke til å følge retningslinjer og smittevernregler?

– Nei, det ville vært en løgn å si det. Det er mange som ikke forstår hvorfor det er så strengt, men slik er det til vanlig også. Jeg har jobbet i bransjen i 20 år, og jeg er vant med at ikke alt er like lett å forstå for kundene. Det har blant annet vært litt klemming, men vi kan ikke leke politi hele tiden heller. Gjestene setter seg som regel ved et ord og blir der, og de gangene vi har sett oss nødt til å snakke litt strengt til noen, så har de skjønt hvorfor.

– Og, ellers da? 

– Ellers har det gått veldig fint. Været kan man dessverre ikke styre, selv om Gladmaten jo er kjent for å ha fint vær. Altså, hele våren har vært utfordrende. Vi har holdt åpent hele tiden fordi vi ikke har problemer med å holde avstand mellom gjestene, men vi har blitt vant med å omstille oss.

– Selv om årets Gladmat har vært en suksess, er det slik at du ønsker at neste års festival skal tilbake til sitt gamle jeg? 

– Jeg vil heller kombinere de to versjonene. I år har vi ikke fått det folkehavet som vi vanligvis har, og det kunne vi gjerne hatt. Bodene langs Vågen er viktige for regionen, nettopp fordi de trekker veldig mange mennesker hit. Jeg håper man kan ha litt mer respekt for noen visse ting de kommende årene, men ellers mener jeg at de aller fleste gjestene er både kjekke og greie.

– Over til de faste spørsmålene, Knut. Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Ringenes Herre-bøkene. Jeg regner dem som én bok.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Å være sammen med familien min.

– Hvem var din barndomshelt?

– Alan Shearer. Han var spiss på Blackburn da de vant serien. Da han la opp sluttet jeg å se på engelsk fotball. Da var det ikke veldig interessant lenger.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Dersom jeg har mange ting å gjøre, noe jeg alltid har, har jeg en tendens til å la én ting ligge. Det synes jeg er irriterende. Likevel er jeg ganske fornøyd om jeg får gjort ni av ti oppgaver i løpet av en dag.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Da koser jeg meg med et glass rosévin.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Pelsdyroppdrett. Selv om det ikke er så vanlig at en Høyre-politiker sier det, så velger jeg å si det.

– Er det noe du angrer på?

– Jeg angrer på at jeg ikke utdannet meg til regnskapsfører, for det synes jeg er kjekt å jobbe med.

– Det er aldri for seint vet du.

– Nei, men jeg har seks AS og 50 ansatte ... man skal ha tid til å studere også.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Jan Tore Sanner. Da ville jeg fortalt han hvordan han skal løse korona-krisen for bedrifter.

Mer fra Dagsavisen