Politilogg

Nysnøen hjalp politiet

Politiet pågrep tre gjerningsmenn i to innbruddssaker i natt - på grunn av fotsporene tyvene etterlot seg i snøen.

I løpet av natt til mandag skjedde to innbrudd hvor politiet hadde god hjelp av været.

På morgenkvisten gikk innbruddsalarmen i Stavanger Turistforenings lokaler ved Rogaland Teater. Da politiet kom på stedet, kunne de raskt konstatere at innbryterne hadde forduftet.

- Men vi var heldige med snøen. Vi kunne følge gjerningsmennenes fotspor, og pågripe dem kort etter, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Tormod Rostøl.

Stjal jakker og bukser

De to inntrengerne ble pågrepet i Vikedalsgata, som ligger på Storhaug.

- De hadde stjålet fem sett med fjellklær til en verdi av 5000 kroner på hvert sett, opplyser Rostøl.

Politiet oppklarte også et innbrudd i Kirkegata 37 i Stavanger på samme måte. En mann hadde tatt seg inn i en leilighet og stjålet en bærbar pc. Politiet fulgte også sporene til denne mannen, som kunne pågripes ikke langt unna.

Flere innbrudd i helgen

I løpet av helgen var det imidlertid flere innbrudd som politiet ikke har oppklart. Ved 07.30-tiden i morges fikk politiet melding om at det hadde vært innbrudd i et firma i Tananger. Noen hadde knust en rute inn til bedriftens kontor og stjålet en bærbar pc.

På Jørpeland har det vært innbrudd i en barnehage i løpet av helgen. Også her har uvedkommende vært på kontoret og stjålet en laptop.

Like over klokken ett i natt fikk politiet melding om innbrudd hos en vinimportør som holder til i Strandgata i Sandnes. Tyver har tatt seg inn vinduet og stjålet datautstyr samt noen flasker konjakk.

Mer fra Dagsavisen