Politikk

Politikerne i Stavanger skjerper ladestrategien

Et bredt flertall miljøpolitikere vil skjerpe ladestrategien i Stavanger kommune.

Utvalg for miljø og utbygging vedtok onsdag ettermiddag en ny ladestrategi for Stavanger fram mot 2026, og utvalget slo fast at klima- og miljøfondet kan brukes til tiltak i ladestrategien, blant annet 2 millioner kroner til lade-huber i boligsoner.

Vil vite mer

Politikere ønsket også mer detaljer. Etter forslag fra Rune Askeland (MDG) og Ingebjørg Folgerø (H) støttet H, MDG, Ap, Sp, Frp, FP og V, altså samtlige partier, en rekke nye punkter til forslag:

Utvalget vedtok å be administrasjonen lage en oversikt over antall kommunale ladepunkt, hvilken type og strømstyrke, med plassering, en oversikt over videre planer for punktene/arealene, en oversikt over bruken av kommunale ladepunkt og utviklingen av dette de siste årene, en oversikt over framveksten av private ladepunkt i kommunen, en vurdering av mulighetene for å legge ut til private aktører samtlige kommunale ladepunkt, med unntak av ladepunkt til formålsbygg og en vurdering av muligheter til å stimulere til hurtiglading ved dagligvarebutikker og lignende der det er hensiktsmessig.

Trenger flere ladepunkter

Uansett er politikere fornøyde med administrasjonens forslag til ladestrategi.

– Det står veldig mye bra, men svikter litt når det gjelder lading av personbiler og varebiler i Stavanger. Forslagene innebærer en bedre oversikt over hva kommunen besitter av ladepunkter, og hva kommunen har planer om å gjøre med disse punktene og arealene, og en oversikt over de private ladepunktene, sa Ingebjørg Folgerø (H).

Håkon Fossmark (MDG) tok opp problemer med å få ladet elbiler ute i bydelene.

– De gangene vi som politikere snakker med folk på Storhaug og Våland får vi høre at de trenger ladesteder, og ikke å strekke kabler over fortau og inn vinduer. Vi må ta på alvor at folk på Våland og Storhaug trenger flere ladepunkter, oppsummerte Fossmark.





Mer fra Dagsavisen