Politikk

Gigantsprekk i Lervig: – Må erkjenne at vi mangler 200 millioner kroner

Utbyggingen av Lervig-kvartalet ligger an til å bli hele 200 millioner kroner dyrere enn budsjettert.

Direktør Leidulf Skjørestad i Stavanger kommune kom med opplysningen under sin del av presentasjonen av Stavanger kommunes handlings- og økonomiplan på Tou Scene fredag formiddag. I Lervig-kvartalet bygges det blant annet bydelshus, ny skole og barnehage.

– Vi må nå erkjenne at vi mangler 200 millioner kroner for å gjennomføre prosjektet, sa Skjørestad.

Avgjøres raskt

Reaksjonen blant politikere i salen var merkbar, og bølgene har knapt lagt seg etter en budsjettsprekk på 108 millioner kroner for ombygging og nybygg på Rådhuset.

– Nå kommer sak der politikerne blir bedt om å ta stilling til om en skal bevilge disse 200 millioner kronene for å gjennomføre prosjektet som forutsatt, sier Skjørestad til RA.

Det vil administrasjonen gå inn for.

– Slik vi ser det nå vil vi i administrasjonen anbefale å gjennomføre prosjektet, for vi tror ikke det er fornuftig å utsette prosjektet ett år, sier og peker på at det er stort behov for blant annet en ny skole i bydelen.

Vanskelig å stoppe opp

Hvis man skal stanse opp nå, vil konsekvensene bli store.

– Det vil da bli nødvendig å starte nærmest på ny, og eventuelt ta bort noen av funksjonene, da må det prosjekteres om, og det kan føre til at vi også må endre reguleringsplanen. Prosjektet er godt, men vi merker at prisene på materialer er på vei opp. Optimismen i byggebransjen er også større nå enn for ett år siden, det er ingen som «må» ha dette prosjektet, sier Skjørestad, og peker på at markedet fører til at det idermed ikke blir like stor kniving om å levere lave anbud.

Han peker også at økte kvalitetskrav om skolegården fra Statsforvalteren og kommunestyrets vedtak om kvalitetskrav på blant annet fasader er med på å fordyre Lervig-prosjektet noe.








Mer fra Dagsavisen