De var best til å gå

Stavanger-skolene gjorde det best i landet i gå til skole-konkurransen Beintøft og 5B på Hafrsfjord ble landets beste 5. klasse. Fredag blir det premie.

Beintøft er en landsomfattende konkurranse for barneskoleelever i regi av Miljøagentene.
Konkurransen har som mål å inspirere elever til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen.

I konkurranse med skoler fra hele landet endte Gausel skole opp på 1. plass, tett fulgt av Hundvåg, Kampen og Vaulen skole som inntar plassene 2, 3 og 4.

Først på 5. plass kommer første skole som ikke er fra Stavanger, nemlig Varhaug skole, mens beste skole som ikke ligger i Rogaland ble Nøkleby skole i Fredrikstad.

I tillegg er klasse 5B på Hafrsfjord skole er blitt kåret til landets beste 5. klasse i gå-konkurransen.

4000 Stavanger-elever

4000 skoleelever fra Stavanger har i høst deltatt i årets Beintøft.

Til sammen har de tilbakelagt 129.376 kilometer og spart miljøet for 11 tonn CO2. Nasjonalt deltok 55.000 elever og sammenlagt har de tilbakelagt over en million bilfrie kilometer – noe som tilsvarer 31 ganger rundt jordkloden!

Svært godt fornøyd

Den gode, lokale  oppslutningen i årets Beintøft-konkurranse er rådgiver i Miljøenheten i Stavanger kommune, Imme Dirks Eskeland, svært godt fornøyd med.

– Ved å la bilen stå hjemme bidrar vi til mindre forurensning der vi bor, luften blir renere, området rundt skolen blir tryggere, og det blir mindre CO2-utslipp fra biler, sier Eskeland til RA, og fortsetter:

– Selv om mange barn allerede går eller sykler til skolen, ser vi at denne kampanjen bidrar til økt engasjement rundt egen skolevei. Med slike resultater kan barna igjen inspirere foreldre til å velge miljøvennlig reisevei i hverdagen, sier hun.

Får premier

Fredag vil varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) besøke 5B ved Hafrsfjord skole for å overrekke diplom og 5000 kroner på en storsamling skolen.

Skolebesøk og overrekkelse av 5000 kroner blir det også til klasse 5C på Hundvåg skole og klasse 3B på Hundvåg skole for ekstraordinær innsats i kampanjen.  I tillegg til Beintøft sine premieringer har Stavanger kommune også egne premier for å oppmuntre elevene til å gå til skolen.

LES OGSÅ: Stavanger-elever er beintøffest

I år går hovedpremien på 10.000 kroner til Gausel skole, som også er Norges mest beintøffe skole.

– Gausel skole er den skolen som har rekruttert flest elever til å gå til skolen, har gått mest og spart mest CO2.
Skolen vil markere Beintøft på en samling i desember, opplyser Eskeland.

Ellers blir de lokale trinnpremiene i Stavanger kommune, som er på 1000 kroner, fordelt slik:

• 1A Buøy skole
• 2C Vaulen skole
• 3 Roaldsøy skole
• 4B Sunde skole
• 5B Hafrsfjord skole
• 6C Skeie skole
• 7C Hundvåg skole