Nyheter

Bygger nytt stupetårn 60 år etter at det forrige ble tatt bort – du kan bestemme hvilket

Tre forslag er kommet til finalen i designkonkurransen. Se dem og stem!

Bilde 1 av 3

Nå kan du være med å bestemme hvordan det nye stupetårnet i Strømvik skal se ut, melder Stavanger kommune på nett.

60 år etter at det forrige ble lagt ned, gikk innleveringsfristen i den åpne designkonkurransen for det planlagte stupetårnet i Godalen ut 10. juni.

– Av tilsammen sytten søknader i prekvalifisieringsfasen ble tre grupper plukket ut til å lage et forslag til selve konkurransen, opplyser kommunen.

LES OGSÅ: 1400 færre arbeidsledige den siste uken

Dybde og bunnforhold sjekket

I arbeidet med å velge sted for stupetårnet har dykkere sjekket dybde og bunnforhold. I tillegg har avstanden og sikten fra badebassenget, god og universell adkomst fra stien, sikkerheten og sol- og skyggeforhold vært viktige.

Lokal medvirkning ligger som et premiss i prosjektet og prosjektleder Falk Weihs vil presentere finalebidragene for Storhaug områdeløftgruppe og Storhaug velforening.

Disse gruppene har også representanter i juryen, som i tillegg består av arkitekter, landskapsarkitekter, representanter fra utvalg for miljø og utbygging og Stavanger stupeklubb. Sammen skal de plukke ut det beste forslaget.

LES OGSÅ: Vant kontrakt til verdi av 400 millioner

Innspill fra folk

Juryen ønsker å nå få innspill fom hva folk flest mener er det beste alternativet. Folkets tilbakemelding vil være viktig for juryen.

Forslagene blir bedømt etter konsept og hovedidé, arkitektur og konstruksjon, formgiving, landskapstilpasning, kvalitative og funksjonelle løsninger, spesielt med sikt på bading, stuping og realiseringsmulighet.

Husk å legg igjen din stemme før 26. juni 2020.

Alternativ A: RETT FRA FJELL.

Alternativ A: Rett fra fjell

Alternativ B: Værbitt

Alternativ B: Værbitt

Alternativ C: Hoppe sa gåsa

Alternativ C: Hoppe sa gåsa

Mer fra Dagsavisen