Nyheter

Studentene vil ha flere alkoholfrie arrangement: - Stor interesse for Afternoon Tea

Bokkafeen på Universitetet i Stavanger har startet med den engelske tradisjonen Afternoon Tea. Det er blitt populært. Administrerende direktør i SiS, Elisabeth Faret, merker en økning i interessen for alkoholfrie arrangementer blant studentene.

Studentene Henrik Kristensen (23) og Fredrik Kirkøen (23) studerer hotelledelse ved UiS, og hadde booket bord da RA besøkte et relativt nytt, men svært populært tiltak på universitetet: Afternoon Tea i bokkafeen. De to hotell-studentene synes dette er et godt tilbud til studentene.

– Jeg har vært på Afternoon Tea før. Jeg har reist en del så da har jeg blant annet vært med familien til Abu Dhabi og London. Det var litt mer utvalg der, det var også tre-fire «te kelnere» som fylte på teen, sier Kirkøen til RA og fortsetter:

– Jeg klager absolutt ikke på servicen her, altså. Det er et veldig gøy initiativ, jeg kunne definitivt ha kommet på dette igjen.

Studiekompisen Kristensen er imponert over det SiS har fått til.

– Det er bedre opplegg enn det jeg hadde trodd. Det var over forventningen, sier Kristensen.

Bordene på bokkafeen var flott pyntet opp med friske blomster i anledning Afternoon Tea.


Ensomhet blant studenter

Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) fra 2022 kartlegger studentenes helse og trivsel. Undersøkelsen viser at 63 prosent av studentene ønsker arrangementer uten alkohol. Elisabeth Faret, som er direktør i Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) merker at de mest besøkte arrangementene på universitetet er de som ikke inneholder alkohol.

– Det mest populære arrangementet for studentene er lavterskel og sosiale arrangement. Blant disse er vaffelmandag som er i regi av studentpresten på UIS. Vi i SiS sponser vaffelrøren, som raskt økte fra 3 liter til 30 liter. Vi ser at arrangement som er regelmessig er de arrangementene som er mest populære, sier Faret til RA.

SHoT-undersøkelsen viser at 29 prosent av studentene ofte eller svært ofte føler at de savner noen å være sammen med. Det har gått ned fra det urovekkende tallet som lå på 54 prosent i 2021 under pandemien. Faret håper at arrangement på dagtid er en god mulighet for studenter å bli kjent med nye på.

– Arrangement som skjer på dagtid er mest besøkt. For eksempel «Coffe around the world» der du kan få en billig kopp kaffe og ha samtaler med andre studenter. Det arrangerer vi hver torsdag i bokkafeen, sier Faret.

Afternoon Tea er et nytt tilbud SiS har kommet med, som arrangeres den siste fredagen i måneden ved bokkafeen på Ullandhaug.

Eli Vibeke Eriksen er en av studentene som deltok på Afternoon Tea med studievennenne sine forrige fredag.


Fullbooket

Janne Lise Husebø er initiativtakeren bak Afternoon Tea. Hun merker en interesse for arrangementet blant studentene.

– Når vi har arrangementer på campus kommer studentene, de liker at vi har det nærme der de er, sier Husebø til RA.

Forrige Afternoon Tea var fullbooket. Den neste som holdes siste fredag i mars er også snart full.

– Det er mange som ringer meg eller sender mail, vi har ikke plass til å ta imot alle. I dag startet vi med 22 stykker, kanskje vi klarer å øke antallet litt neste gang, sier hun.

At det ble akkurat Afternoon Tea på bokkafeen er mye på grunn av lokalene, ifølge Husebø.

– Bokkafeen har rett atmosfære for Afternoon Tea. Vi har også flinke medarbeidere i SiS som hjelper oss med å sette i stand, sier Husebø.

Hun forteller også at det er en riktig måte å spise Afternoon Tea på.

– Du begynner med sandwich, så scones også avsluttes det med noe søtt. Du jobber deg oppover fatet, sier Husebø.

Menyen på bestod av Sandwichs, scones, makroner, brownies og jordbær. Det ble selvfølgelig servert te til måltidet.













Mer fra Dagsavisen