Nyheter

Dette kan du gjøre i høstferien

Stavanger kommune gir deg tips til hva du kan finne på i høstferien, om du blir hjemme.

Årets høstferie faller til uke 41. Hvis du har planer om å tilbringe den i Stavanger, har kommunen samlet en liten liste over forslag til aktiviteter du kan ta med deg familien på i løpet av uken:

Gratis innebandycamp i Stavanger idrettshall

Stavanger innebandyklubb arrangerer gratis innebandycamp for de på barne- og ungdomstrinnet 10.–12. oktober. Campen passer for jenter og gutter, nybegynnere og aktive spillere. Les mer om opplegget.

Dagsturhytta på Fogn og andre turmuligheter

Tidligere i høst åpnet dagsturhytta Ørnareiret på Fogn. Hytta ligger på øyas høyeste topp, Ørnakula, 166 meter over havet. Herfra kan du nyte den fantastiske utsikten over Ryfylke, mens du varmer føttene ved vedovnen i hytta, foreslår Stavanger kommune på sine hjemmesider.

De linker også til mange andre turmuligheter du kan sjekke ut i høstferien.

Kommunen foreslår også å fiske i høstferien, og linker til en oversikt over fiskesteder i Stavanger.

Biblioteket og museene

Verksteder og gjenbruk

 • Alle hverdager inviterer Stavanger kunstmuseum til Skulpturverksted. Her kan dere bli inspirert av kunstneren Ruth Asawa, og lage dekorative skulpturer av gjenstander og materiell de fleste har hjemme. Ta med tomme og rene melkekartonger.
 • På IDDIS inviteres barn og voksne til Trykkeriverksted.
 • På Stavanger museum er det verksted i barnekafeen der barn kan lage en vindmølle eller dekorere en snurrebass.
 • Sølvberget har åpent verksted i 3. etasje tirsdag og torsdag kl. 15.00-19.00 for barn over 10 år. På Rennesøy bibliotek er det Hobbyverksted tirsdag og torsdag kl. 12.00 der barn i 4.–7. klasse kan komme for å male handlenett og lage «junk journal».

Bli underholdt

 • Bussjåføren Santiago er populær på Sølvberget. Bli med når han holder lesestund fredag 14. oktober kl. 11.00-11.30.
 • Legg turen til Rennesøy eller Finnøy bibliotek på lørdag 15. oktober å få med deg Nysirkusshow. Her blir det akrobatikk og dans, og barna kan bli med.
 • Hver søndag er det Søndagsbarn på Sølvberget, og så i høstferien. Søndag 9. oktober kommer Teater Grimborken med forestillingen Elefantungen. Hvordan fikk elefanten sin lange nese? Søndag 16. oktober kommer forfatteren av Bukkene Bruse på badeland, Bjørn Rørvik, på besøk. Han har skrevet en bildebok, To små riddere, som han vil vise.
 • Det blir Musikklek og Sanseteater for de aller minste i høstferien.
 • Lørdag 15. oktober kl. 12.00 blir det førpremiere på Barnas cinematek. Filmen Hvor er Anne Frank er basert på den folkekjære klassikeren Anne Franks dagbok. Aldersgrense 9 år.

Les mer om høstferie i Sølvberget.

Svømmehallene har åpent

Bydelshallene holder åpent som normalt gjennom høstferien, og Stavanger svømmehall har noe lenger åpent. Gamlingen holder stengt. Sjekk oversikten over svømmeanleggene.

Vinterlys i fargegaten

Torsdag 13. oktober kl. 20.00 tennes vinterlysene i fargegaten. Fra og med kl. 18.00 blir det servering for både store og små på uteserveringene. Les mer om Vinterlys i fargegaten på Facebook-arrangementet.

Høstferie på Mostun natursenter

Flere dager i høstferien arrangerer Naturvernforbundet i Rogaland gratis aktiviteter for hele familien. Det blir premie til barn som fullfører alle de tre aktivitetene:

 • utendørs skattejakt
 • trekamp på tunet
 • høstverksted i kafeen

Hvis været tillater det vil bålpannen fyres opp slik at gjestene kan steke pinnebrød. Det er også mulig å ta med egen grillmat. Kafeen er åpen med salg av økologiske vafler, kjeks og kald og varm drikke. Les mer i Facebook-arrangementet.

Fritidsklubbene

Fritidsklubbene i kommunen har åpent som normalt gjennom hele høstferien.

Bakgården aktivitetssenter

Bakgården er et senter som er litt annerledes, spennende og kreativt. De holder åpent som normalt i høstferien. Aktivitetssenteret er for deg som innimellom føler seg litt ensom eller ikke «passer helt inn», skriver kommunen på sine nettsider.

Norsk oljemuseum

I høstferien gjenåpner et nyoppusset katastroferom. Det blir også mattetivoli og en ny bildequiz i utstillingene. De ordinære åpningstidene gjelder for hele høstferien.

Sørmarka Arena

Holder åpent som normalt gjennom høstferien. Se timeplanen.