Nyheter

VID åpnet ny campus: – Et bygg for hele byen

Ny campus med plass til 1100 studenter åpnet på Kampen. – Fantastisk, sier rektor Bård Mæland.

Onsdag var det offisiell åpning av ny campus for VID vitenskapelige høgskole i Stavanger.

Med ny campus på Kampen i Stavanger fusjoneres nå offisielt VID Sandnes med VID Stavanger. Det betyr at fra denne høsten vil VID Stavanger romme 1100 studenter innen blant annet vernepleie, ergoterapi, teologi og religionsstudier, interkulturelt arbeid, verdibasert ledelse og pedagogikk. Campus Stavanger er på totalt 8000 m².

VID står for Vitenskapelig, Internasjonal og Diakonal, og het tidligere Misjonshøgskolen.

– Det er fantastisk å endelig kunne åpne nytt campus. Det er så strålende lokaler og så godt tilrettelagt for god læring for studentene. Og flotte arbeidsplasser for våre ansatte. Dette blir langt over det vi så for oss da vi planla, så på skisser og plantegninger, sier rektor Bård Mæland til RA.

For å kunne stille med et best mulig læringsmiljø for studentene, har VID valgt å satse på høyteknologiske klasserom med muligheter for studentorientert pedagogikk. Vernepleierstudentene og ergoterapeutstudentene har fått en ny og moderne øvingsleilighet tilrettelagt for personer med spesielle behov, som en del av VID sin satsing på simulering og ferdighetstrening hos helsefagstudentene. Leiligheten inneholder blant annet en takheis, sanserom og tilpasset kjøkken. Samtidig er det lagt opp til mange uformelle møtepunkter med kantinen og et nytt bibliotek.

– Hva mener du fordelene med å slå sammen VID Stavanger og Sandnes er?

– Fordelen er at du får et større studiemiljø. Det blir også et større ansatt-miljø og et større fagmiljø. Det gir mulighet til å jobbe på tvers av de fagmiljøene vi har hatt i Sandnes og i Stavanger, sier rektor Mæland.

Ikke bare for studenter og ansatte

Han mener at noe av det beste med campus er at det blitt lyst og fint, med god takhøyde.

– Man får lyst til å komme på campus. Etter pandemien har vi av og til har vært litt redde for at ansatte og studenter blir sittende litt for mye hjemme. Det er på campus det skjer, det er der man får inspirasjonen til nye tanker, og til å videre jobbe sammen. Jeg er veldig glad for at vi nå har en campus som jeg tror de aller fleste har kjempelyst til å komme på hver dag, sier han.

– Hvilke forventninger har du til tiden framover på nytt campus?

– Nå håper jeg dette skal bli et godt sted å være for alle. Jeg håper også at det skal bli et sted hvor de som bor rundt her, naboer og de som bor i Stavanger, har lyst til å komme innom – ta en kopp kaffe i kantinen, eller leie et lokale her. Dette blir et bygg for hele byen, sier rektoren.

Statsråd åpnet campus

Barne- og familieminister og tros- og livssynsminister Kjersti Toppe hadde onsdag tatt turen til Stavanger for å erklære VID sitt nye campus i Stavanger offisielt åpent.

– Hvordan har det vært å være med på åpningen av nye VID campus?

– Det har vært veldig kjekt. Jeg synes det er veldig flott her, det er et fint bygg og fine omgivelser. Det har vært en fin opplevelse. Jeg tror dette må være en plass studentene kommer til å like seg, sier Toppe til RA.

Hun tror det er flere fordeler av å slå sammen VID Stavanger og VID Sandnes.

– Det er fag som har godt av at man kan være samlokalisert og at man kan lære av hverandre. Jeg tror både studenter og de som jobber her vil oppleve dette som en fin plass å ha en god fagutvikling sammen på tvers.

– Hva er førsteinntrykket ditt av campus?

– Jeg mener helt oppriktig at bygget er veldig tiltalende, og jeg tenker for studentene sin del skal det være en god møteplass. Det skal være trygt å komme her, og det tror jeg dette bygget gir en umiddelbar følelse av. Det er det som er viktig med campus, så det ser ut som det kan bli godt for de som skal studere her, sier statsråden.

Onsdag var det offisiell åpning av ny campus for VID Stavanger ved barne- og familieminister og tros- og livssynsminister Kjersti Toppe

Rød løper og musikk

Det var lagt ut en rød løper for gjestene på åpningsseremonien. På programmet var det først en innledning ved rektor Bård Mæland, dekan Tomas Sundnes Drønen og instituttleder Kristin Fjelde Tjelle. Det var også et par musikalske innslag, samt en offisiell åpningstale og hilsen fra barne- og familieminister og tros- og livssynsminister Kjersti Toppe.

Også Dagny Sunnanå Hausken, fungerende ordfører i Stavanger, Martin Behlov, leder av Studentparlamentet og Bjørg Tysdal Moe, leder av landsstyret DNM, ga en hilsen hver under åpningsseremonien.

Ny campus rommer også et nytt kapell som vigsles av biskop Anne Lise Ådnøy 5. september.

Dagny Sunnanå Hausken, fungerende ordfører i Stavanger.
Det var fine musikalske innslag under åpningsseremonien.

---

Fakta VID vitenskapelig høgskole

  • Ca. 5600 studenter og 560 ansatte
  • VID har campus i Oslo, Sandvika, Bergen, Stavanger og Tromsø.
  • Bokstavene VID står for Vitenskapelig, Internasjonal og Diakonal.
  • VIDs motto er Engasjert for mennesket – lokalt og globalt.
  • PÅ VID kan du ta årsstudium, bachelor, master, phd, profesjonsutdanning, videreutdanning og enkeltemner.
  • Fagområder: Helse, familieterapi, kirke, ledelse, samfunn og sosial.

---

Mer fra Dagsavisen