Nyheter

Kapteinen med ny låt – tur til Island var vendepunktet

Kjell Øverland – også kjent som «Kapteinen» – håper at lytterne får en godfølelse når de hører hans nye singel «Føle meg bedre».

Stavanger-artisten har fått en ny giv etter to år med usikkerhet om framtiden hans som artist.

– Låten handler om at jeg føler meg bedre. De siste årene har framtiden vært usikker for mange – inkludert meg. Jeg er en relativt fersk artist, derfor var det litt usikkerhet rundt artistkarrieren min, selv om jeg har hatt et godt utgangspunkt. Jeg er nok ikke den artisten det har gått verst utover, men angsten og tankene om dette var det riktige valget er definitivt noe som har surret i hodet mitt under en lang pandemi, sier 23-åringen til RA og utdyper:

– Jeg håper lytterne får en godfølelse. Min oppgave som artist og låtskriver er å formidle disse følelsene til folk. Av og til aner man ikke hva som skjer, men akkurat nå er det lov å slippe seg løs og føle seg bra. Livet byr på utfordringer. Det kommer vonde tider, og det kommer gode tider. Men man må nyte de gode tidene. Det er budskapet mitt.

«Kapteinen» håper folket får en godfølelse av hans nye låt som kom ut natt til fredag.

Han forteller at dette er første låt av det som skal bli et fullverdig album til høsten.

– Det kommer et par låter i løpet av sommeren og høsten før hele albumet slippes en gang i høst. Jeg er skikkelig spent og gleder meg til å vise en helt ny side av meg selv, sier den entusiastiske låtskriveren og artisten.

Bosatt i Oslo

Øverland, som kommer fra Madla, er nå bosatt i Oslo. Der har han tilbrakt de siste fem årene av livet sitt. Tidligere har han studert musikkvitenskap på Universitetet i Oslo. Nå lever han ut guttedrømmen – å være artist på heltid.

– Jeg har hatt det som levebrød siden våren 2020. Ikke det mest gunstige tidspunktet å bli artist, med tanke på pandemien. Men det har gått fint, egentlig. Jeg har aldri gitt opp. Dette er en drøm, sier han og fortsetter:

– Jeg drømte om mye forskjellige som guttunge – jeg ville bli alt fra pilot til profesjonell gamer. Så fant jeg musikken på ungdomsskolen og videregående. Men jeg så aldri for meg at jeg skulle få en musikkarriere. Da måtte jeg være sykt god på mange instrumenter og være veldig god til å synge. Jeg har tatt noen sangtimer og har alltid hatt en god røst i stemmen min, i hvert fall ifølge sanglæreren min på videregående.

Men at Kapteinen skulle bli artist, var nemlig aldri en selvfølge.

– Artistkarrieren min startet med at jeg traff manageren min i Nora Collective på en workshop. Jeg trodde bare at jeg var produsent, samtidig som jeg studerte musikkvitenskap i Oslo. Men da jeg traff han, og viste han musikken min, sa han at jeg skulle bli artist.

– Hva tenkte du da?

– Jeg tenkte «ok, da får jeg bli det», hehe. Samtidig var jeg var litt usikker på meg selv og ferdighetene mine. Det var litt skummelt, fordi jeg så det ikke helt for meg. Jeg tenkte at jeg kunne begynne å mikse låter og være produsent for noen. Men siden møtet med han i 2019 har jeg vært artist, og det har vært sykt artig. Jeg har jobbet trutt og sterkt, og fått en god del muligheter. Mye på grunn av det nettverket jeg fikk ganske tidlig. Det gjør at jeg har et godt springbrett til å ha en god karriere som artist.

Vendepunktet

Det var en tur til Island i 2021 som skulle gi Øverland et nytt perspektiv på musikken og hans framtid. Han og teamet satt seg ned og skrev låter som kom rett fra hjertet.

– Det første jeg tenkte da, var hvor heldig jeg var: Jeg hadde dyktige folk rundt meg. Ja, jeg hadde vært gjennom en tung periode, men når vi skrev låtene tenkte jeg «nå nyter jeg det jeg holder på med». Jeg kjente på den entusiasmen og forventningene til at ting skal gå bra igjen. Det var egentlig slik «Føle meg bedre» ble til, sier “Kapteinen”, som lager mest pop- og R & B-musikk.

23-åringen gleder seg utrolig til det neste halvåret.

– Jeg skal spille en del konserter til høsten. Så kommer det en turné på nyåret. Det blir mange konserter, men jeg kan ikke røpe for mye. Det jeg kan si er at jeg klør etter å spille alle mine nye sanger, jeg har mye på lager. Det blir utrolig gøy, avslutter artisten fra Madla.

Mer fra Dagsavisen