Nyheter

Politihuset i Stavanger sperret av på grunn av mistenkelige gjenstander

Har bedt Bombegruppa om bistand.

I forbindelse med at det mandag morgen ble levert det som anses som mistenkelige gjenstander på Politihuset i Stavanger, har Forsvaret gjort undersøkelser på stedet. Gjenstandene er ikke vurdert som sprengningsfarlige, men politiet har nå bedt Bombegruppa om bistand til å gjøre ytterligere undersøkelser.

– Det er naturlig at vi gjør ekstra sikringstiltak og kobler på tilgjengelig fagkompetanse, selv om vi ikke har grunn til å tro at det er et større farepotensiale her. Bombegruppa er på vei, sier operasjonsleder Jøran Solheim, i en pressemelding.

Politiet gjennomfører ransaking hos personen som levert gjenstandene, for å undersøke om vedkommende har lignende gjenstander i egen bolig.

Mannen er tatt hånd om av politiet, som er i samtaler med ham.

– Han kom til oss med gjenstander som, slik vi har forstått det, har vært i hans besittelse en stund. Han ønsket ikke å ha dette liggende hjemme lenger. Derfor kom han til oss med det, sier politiets innsatsleder på stedet, Sten Kristian Lund, til Aftenbladet.

Jourhavende jurist i Sørvest politidistrikt, politiadvokat Bjarte Myklebust, opplyser til Aftenbladet at mannen som leverte gjenstandene, er mistenkt for brudd på brann- og eksplosjonsvernloven.

Sperret av område

Mandag, like før klokka 09.00, ble det levert mistenkelige gjenstander på Politihuset i Stavanger. Politiet har ikke grunn til å tro at gjenstandene kan være sprengfarlige, men har sperret av området rundt hovedinngangen til bygget og gangstien utenfor som et ekstra sikringstiltak.

Det melder Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Gjenstandene befinner seg nå på utsiden av bygget.

– Vi har dialog med Forsvaret, som er på vei for å gjøre en vurdering av gjenstandene og hvordan de skal håndteres videre. Politihuset er ikke evakuert, opplyser operasjonsleder Jøran Solheim.

Saken oppdateres.

Hovedinngangen til Stavanger politihus er mandag formiddag stengt på grunn av mistenkelige gjenstander. Gjenstandene skal befinne seg mellom de to syklene på utsiden av bygget.

Mer fra Dagsavisen