Nyheter

Slik var sommeren i Kongeparken

Flott vær og tidligere sesongstart resulterte flere gjester i Kongeparken i år enn i fjor.

Søndag var siste dag av høysesongen i Kongeparken, hvor de har åpent hver dag.

– Sommeren i år har vært ganske lik som i fjor. Vi har hatt mange glade norgesturister på besøk, samtidig som det har vært krevende å drive nok en sesong med koronarestriksjoner. I år, som i fjor, har vi hatt ekstra oppmerksomhet på hygienestasjoner, Antibac, vasking av attraksjoner, og en meter avstand i køer, sier daglig leder i Kongeparken, Therese Oddsen, til RA.

For sesongen 2021 har Kongeparken hatt en økning med gjester på 35 prosent sammenlignet med sesongen 2020. Parken åpnet 1. mai i 2021 kontra 2020 da den åpnet 1. juni. Parken opererer fremdeles med kapasitetsbegrensning og forhåndsbestilling.

Oddsen påpeker at de har vært heldige med været.

– I juli i år har vi hatt fantastisk flott vær. Vi ser at veldig mange har kost seg i vannattraksjonene vi har. Vanvittig og Fossen har vært ekstra populære i år, sier hun.

I tillegg påpeker hun at Bobbanen alltid er en vinner.

– Også har Stupet vært populær for de aller mest vågale. For de minste er Brannstasjonen og Gråtass veldig populære. Det varierer hva som er de kuleste attraksjonene for hvert alderstrinn, sier Oddsen.

I parken etter stengetid

En annen ting daglig leder Oddsen trekker fram når hun forteller om hvordan sommeren har gått, er det nye tilbudet de har utviklet – glamping telthytter.

– Vi har lansert ti nye glamping telthytter. De har vært utsolgt hele sommeren. Det var noe vi testet når covid kom i fjor, i forhold til overnatting i parken. Det har vært superpopulært, og vi har økt kapasiteten på i år.

På spørsmål om dette er noe Kongeparken kommer til å fortsette med etter koronapandemien også, svarer hun fort ja.

– Det er jo litt spesielt for barna og først være i parken på dagen, også oppleve parken etter den er stengt. Også på morgenen får de være med å vekke Gråtass og alle dyrene. Det er en utrolig koselig opplevelse, som vi absolutt kommer til å fortsette med, legger hun til.

Glamping i Kongeparken

Hele Norge

Oddsen har registrert at fornøyelsesparken på Ålgård har fått besøk fra omtrent hele Norge.

– Vi har også hatt en del gjester fra nærområdet. I år har vi for første gang innført sesongkort, som har vært veldig populært for de lokale.

I fjor hadde Kongeparken en vannlekkasje i matsalen, hvor burgerrestauranten var. Den åpnet på ny i juli med et nytt konsept – pizza.

– Pizzarestauranten har vært kjempepopulær, sier Oddsen. Hun har litt problemer med å sette ord på hvor god hun synes pizzaen er.

– Man må faktisk bare smake den. Det har vært en kjempesuksess, forklarer hun.

Kongeparken har nå åpent i helgene fram til og med den andre helgen i september. Etter det stenges parken en periode for å endre tema.

– Parken åpner dørene i høstferien, i tillegg er det er planlagt å ha minst to helger med spøkelsesnatt i Kongeparken. Da vil det være skumle skapninger i parken, og det er ikke ment for de aller minste, sier daglig leder Therese Oddsen.

Mer fra Dagsavisen