Nyheter

Rekord-priser i Hillevåg: – Må tenke på hvilket avtrykk man setter igjen

Toppleilighetene i byggeprosjektet Consulens Brygge blir solgt for rekordpris. Denne ligger ute for 35 millioner kroner. Den forrige ble solgt for 40 millioner.

Consulens Brygge ligger noen hundre meter sør for Strømsbrua ved Hillevågsvatnet, og består av fire bygg med til sammen 123 leiligheter og 10 rekkehus.

Prosjektet er delt inn i fire byggetrinn. Trinn 1 og 2 er under bygging nå. Hvis alt går etter planen skal byggetrinn 1 være ferdig i løpet av andre kvartal neste år, og trinn to er lite halvår etter det.

Slik ser trinn 1 ut for øyeblikket.

– I snitt er det solgt bortimot 80 prosent av prosjektet allerede, sier prosjektleder Odd-Are Njå i Base Bolig, som er utbygger sammen med Skanska Eiendomsutvikling.

I mars i fjor ble det solgt en leilighet til 40 millioner kroner i trinn 1, og nå legges det ut en leilighet til 35 millioner i trinn 2 på Consulens Brygge.

Den tidligere prisrekorden i Stavanger er en leilighet i Gamle Stavanger til 37 millioner kroner.

– Det er alltid kjekt å ha prisrekord, men det er ikke det vi lever av. Vi håper og tror hele prosjektet er av slik kvalitet at vi treffer markedet ellers også, sier prosjektleder Njå.

Han sier at når noen er villige til å bruke så mye penger på én leilighet viser det at beliggenheten og kvalitetene i prosjektet er gode.

– Da koronaen slo inn visste vi ikke hvordan dette skulle gå, men heldigvis har boligmarkedet vært forholdsvis stabilt det siste halvannet året, noe alle parter i markedet tjener på, sier Njå.

Leiligheten som nå legges ut dekker hele toppen i niende etasje, den inneholder også en gjestedel i etasjen under. Arealet er på 307 kvadratmeter, i tillegg er det takterrasse på 135 kvadratmeter. Rekordleiligheten fra i fjor har et areal på over 400 kvadratmeter.

Illustrasjon

Miljøsertifisering

På tross av prisrekorden legger Odd-Are Njå vekt på at det er et prosjekt med mange prisklasser.

– Her er det varierte størrelser og kjøperne møter en fleksibel utbygger, det er leiligheter for alle kjøpegrupper. Materialvalget er basert på beliggenhet, og skal være vedlikeholdsfritt i mange år framover. Dessuten er dette det første boligprosjektet i regionen som sikter mot Breeam-sertifisering, sier han.

Breeam er verdens eldste (1990) og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger.

– Dette er det første prosjektet i boligsammenheng i denne regionen som blir Breeam-sertifisert. Det er bærekraftig, og litt forut FN-rapporten, påpeker prosjektlederen.

Han forklarer at målet om Breeam-sertifisering har ført til at de har gjort mange bevisste valg før de satte i gang byggingen.

– Man må tenke på hvilket avtrykk man setter igjen, det handler om alt fra transport og hvilke materialer man velger. Alt fra den minste skruen til den største tingen må være sertifisert og innenfor Breeam-standarden.

Første etasje med utsikt

Leilighetsbyggene er på åtte etasjer, med en inntrukket niende etasje på toppen.

– Første etasje bygges sju meter over havnivå, så det vil være god utsikt for alle, påpeker Njå.

Espen Eide i Eie Eiendomsmegling er salgsansvarlig for prosjektet. Han mener dette er et av de aller mest attraktive boligområdene som nå skal bygges ut.

– Om jeg skal få nevne noen kvaliteter vil jeg først trekke fram nærheten til sentrum og kollektivtilbud, utsikt og omgivelser. Noen leiligheter vil kunne følge båtlivet fra Hillevågsvatnet og langt ut i fjorden, andre får en aktiv utsikt med lysene fra sentrum på kveldstid. Felles for alle er at den såkalte Esso-tomten på naboeiendommen vil gi gode frilufts- og aktivitetsmuligheter, et områdets svar på Godalen, sier Eide.

Espen Ekeland i Skanska Eiendomsutvikling påpeker at den første som meldte sin interesse for en leilighet i prosjektet, har stått på listen siden 2004.

– Så det går an å si at prosjektet har vært gjennom en lang og grundig modningstid, sier Ekeland.

---

Fakta

  • Utbygger: Base Bolig og Skanska Eiendomsutvikling
  • Entreprenør: Skanska
  • Arkitekt: Niras
  • Megler: Eie Eiendomsmegling Stavanger, Espen Eide & Partnere
  • Antall leiligheter: Totalt 123 fordelt på fire leilighetsbygg + ti rekkehus.

---



Mer fra Dagsavisen