Nyheter

MDG: – Oljå hører hjemme på museum

Lørdag markerte Miljøpartiet De Grønne starten på årets valgkamp utenfor Oljemuseet.

Regnet og det grå været lettet like før Miljøpartiet De Grønne (MDG) kickstartet valgkampen sin i Geoparken utenfor Oljemuseet i Stavanger lørdag formiddag.

Flere medlemmer møtte opp for å vise støtte, og første og andre kandidat til Stortinget for Rogaland MDG, Ulrikke Torgersen og Håkon Fossmark, holdt appell.

– I MDG mener vi at oljå hører hjemme på museum. Da er det fint å kunne ha valgåpningen vår her i Geoparken. Det er fint at barn og unge kan besøke Oljemuseet i Stavanger og lære om fortiden til byen vår, men det betyr jo ikke at det er det vi skal satse på framover. Olje og gass er ikke framtidsrettet. Tvert om er det med på å skape en mer utrygg og farlig framtid for dagens barn og unge. For dem er det best dersom oljen hører historien til, sier førstekandidat for Rogaland MDG, Ulrikke Torgersen, til RA.

Hun er sikker på at årets valg blir preget av klimadebatten.

– Dette blir et klimavalg. Det står mellom de som aldri har levert på klima og natur og vi som gjør det. Jeg tror rogalendinger er klar for grønn politikk, klar for nye utfordringer og nye satsinger her i området, sier Torgersen.

Hun mener at oljearbeiderne er dem som aller tryggest kan si at oljenæringen kan være en turbulent næring å jobbe i.

– Men det er akkurat dem vi trenger i det grønne skiftet. Oljeprisfallet i 2013 viste klart hvor utsatt denne yrkesgruppen er, og mange lengter nok etter en mer forutsigbar og stabil hverdag. Det tror jeg fornybarrevolusjonen vil kunne gi dem, påpeker politikeren.

Miljøpartiet De Grønne markerte starten på valgkampen i Geoparken lørdag formiddag.

Medlemsvekst

– Hvordan har medlemsveksten vært i Rogaland MDG etter FNs klimarapport?

– Den har eksplodert! Siden mandag har vi fått over 2000 nye medlemmer nasjonalt, hvorav 80 av dem i Rogaland. Og det fortsetter bare oppover, sier Torgersen fornøyd.

Torgersen påpeker at rapport fra FNs klimapanel viser at klimakrisen er enda mer akutt enn forskerne tidligere har fryktet.

– Det er lett å bli demotivert og redd av slike nyheter. Men det bedre å bli engasjert, og bli med for å kjempe for en framtid vi kan glede oss til. Jeg blir skikkelig motivert av å se hvordan hundrevis av nordmenn snur en så skummel rapport om til klimahandling ved å melde seg inn i MDG. Rapporten er også en klar beskjed til norske politikere at de må ta dette innover seg og bruke rapporten til å gjøre noe nå. Det er MDG garantisten for, sier stortingskandidaten.

– Det gir meg håp

Andrekandidat fra MDG i Rogaland, Håkon Fossmark

Andrekandidat Håkon Fossmark påpekte i sin appell i Geoparken at det kan være tøft å være MDG-medlem og politiker.

– Du møter mye motstand, og du møter mye fordommer mot politikken din. Og ikke minst er det tøft fordi endringene vi kjemper for, som vi ser at verden trenger, går utrolig sent å gjennomføre, sier Fossmark. Men han mener at det virkelig skjer ting med det grønne prosjektet nå.

Fossmark viser til FNs klimarapport, som han mener var svært dyster lesing.

– Men det som gir meg håp er det som har skjedd de siste fem-seks dagene. Det ekstreme engasjementet som har vært, eksplosjonen i antall medlemmer til MDG og at det nå endelig ser ut til at klima skal bli en del av valgkampen, sier Fossmark.


Mer fra Dagsavisen