Nyheter

Vaksinering: Nå får du SMS fra kommunen

Fra fredag og utover neste uke sender Stavanger kommune ut tekstmelding til alle innbyggere mellom 18 og 64 år. Alle blir bedt om å registrere seg hvis de ønsker vaksine.

I den kommende tiden sender Stavanger kommune ut en tekstmelding til alle innbyggere mellom 18 og 64 år. Dersom du ønsker å vaksinere deg mot koronaviruset, så klikker du på lenken i tekstmeldingen, registrere deg og fylle ut egenerklæringen. Dersom du takker ja, vil då få en ny tekstmelding med tilbud om vaksine når det er din tur til å vaksineres.

Ønsker du ikke å vaksinere deg, trenger du ikke foreta deg noe når du får SMS-en.

Skulle du ombestemme deg senere og ønske å ta vaksinen likevel, vil du få mulighet til å bestille tid til vaksinering senere. Hvis du er i tvil, er det bedre å takke ja til vaksine og registrere seg. Du har mulighet til å takke nei til vaksinen når tilbudet kommer.

Skal få SMS i løpet av april

Dersom du allerede har fått vaksine hos fastlege, eller som helsepersonell, skal du ikke registrere deg nå. Hvis du ikke har fått SMS i løpet av april, sjekk om du ligger inne med riktig nummer i kontakt- og reservasjonsregisteret. Stavanger kommune henter mobilnumrene herfra.

I begynnelsen av mai vil Stavanger kommune sjekke om det er registrert nye mobilnumre.

Etter at de første tekstmeldingene ble sendt ut fredag, fikk ikke folk registrert seg, skriver Aftenbladet. Det ble sendt ut 10.000 tekstmelding samtidig. Det skapte tekniske problemer.

– Vi var uheldige da vi sendte ut 10.000 sms’er. Samtidig viste det seg nemlig at Bank-id hadde tekniske problemer. Det er altså leverandøren til Bank-id som må fikse opp i dette, sier Eli Karin Fosse, direktør for omsorg og velferd i Stavanger kommune, til avisen.

Videre skal kommunen sende ut 1000 meldinger om gangen.

Dette er prioriteringskøen

Det kan ta tid før du som takker ja til vaksinen og registrerer deg får ny SMS med tilbud om vaksine. Stavanger kommune har cirka 90.000 innbyggere mellom 18 og 64 år. Alle vaksinedoser som blir tildelt Stavanger kommune settes fortløpende.

Kommunen følger prioriteringsrekkefølgen som FHI anbefaler, og starter vaksinering i uke 17 med dem som har underliggende sykdommer (prioriteringsgruppe 5, 6 og 7 hos FHI). Massevaksineringen skjer i vaksinesenter Forum Expo.

Innbyggere i kommunedelene Finnøy og Rennesøy vil også få et lokalt tilbud om vaksinering. En SMS vil bli sendt ut når det er åpent for timebestilling i Finnøy Fleirbrukshall og Mastrahallen.

Fastlegene er i innspurten med å vaksinere sine pasienter over 65 år, og pasienter mellom 18 og 64 med underliggende sykdommer med høy risiko.