Nyheter

Flere utenlandske statsborgere bøtelagt etter brudd på karantenebestemmelsene

Var på lelighetshotell i Stavanger. Fikk forelegg på 20.000 kroner og ble utvist fra landet.

I løpet av den siste tiden har flere personer i Sør-Vest politidistrikt blitt bøtelagt som følge av brudd på karantenebestemmelsene etter innreise til Norge.

Tirsdag kom politiet i kontakt med en utenlandsk statsborger (19) i forbindelse med et narkotikalovbrudd i Haugesund. Vedkommende opplyste at han hadde kommet fra Storbritannia torsdag 5. november.

– Mannen har ikke overholdt karanteneplikten, og har oppholdt seg hos flere ulike personer siden han kom til Norge. Vedkommende har fått et forelegg på 20.000 kroner for brudd på karantenebestemmelsene, og har vedtatt forelegget, opplyser påtaleansvarlig Tonje Leirgulen Ravndal i en pressemelding.

Vedkommende er bortvist fra landet.

LES OGSÅ: Barnehagebarn koronasmittet

Tre personer bøtelagt på Stord

Tirsdag kveld observerte en politipatrulje tre utenlandske arbeidere på vei ut fra en drosje utenfor en brakkerigg på Stord. Dette er brakker der utenlandske arbeidere fra leverandørbedrifter tilbringer karantenetiden før de skal starte på jobb for Kværner. Arbeiderne skal være i karantene i 10 dager før de kan forlate leiren.

– Etterforskningen viste at disse tre personene hadde brutt karantenebestemmelsene, og har nå fått hvert sitt forelegg på 20.000 kroner. Samtlige har vedtatt forelegget. Kværner har vært samarbeidsvillige i forbindelse med etterforskningen, sier påtaleansvarlig Sidsel Tunestveit, og legger til at konsekvensen videre er at utlendingsmyndigheten vil vurdere om de tre personene skal bortvises eller utvises.

Alle de tre bøtelagte er menn. En av dem er i 30-årene, mens de to andre er i 50-årene. De ankom Norge fra Storbritannia fredag 6. november.

LES OGSÅ: Flere lærere i karantene etter nytt koronatilfelle på skole

Russisk kvinne bøtelagt og utvist i Stavanger

I forrige uke oppsøkte politiet et leilighetshotell i Stavanger etter informasjon om at en russisk kvinne i 30-årene oppholdt seg der, etter å ha kommet til Norge på falske premisser. Kvinnen opplyste at hun hadde kommet til Oslo 23. oktober, men overholdt karantenebestemmelsene før hun reiste videre til Stavanger.

– Etterforskningen viste at kvinnen hadde oppholdt seg på ulike adresser i Oslo, Kristiansand og Stavanger i løpet av karanteneperioden. Hun hadde også i dette tidsrommet vært i fysisk kontakt med flere personer, forklarer påtaleansvarlig Kjetil G. Solhaug.

Kvinnen har vedtatt et forelegg på 20.000 kroner, og er også utvist av Norge.

Personer som ankommer Norge skal etter smittevernloven § 7, jamfør covid-19-forskriften, oppholde seg i karantene i 10 dager. Dette innebærer at en skal oppholde seg i eget hjem, eller på annet egnet oppholdssted. Personen kan bare oppholde seg utenfor hjemmet eller oppholdsstedet hvis nærkontakt med andre enn de personene som vedkommende bor sammen med unngås.

LES OGSÅ: Seks nye smittetilfeller i Sola - fem er elever

LES OGSÅ: Rammes av strenge koronatiltak