Seks nye smittetilfeller i Sola - fem er elever

Ytterligere fem elever og en foresatt tilknyttet Sola-grunnskolen har tirsdag testet positivt på covid-19. I tillegg har en ansatt i en barnehage på Randaberg blitt smittet. I Sandnes er det påvist fem nye tilfeller.

Det melder Sola kommune på sin nettside tirsdag 10. november.

Da ble tre elever ved Grannes skole meldt smittet. Elevene er nærkontakter til tidligere registrert smittet.

– To av elevene har ikke vært på skolen i smitteførende periode, sier kommuneoverlege Pernille Hegre Sørensen i Sola kommune.

Smittesporing ble iverksatt og kartlegging av de smittedes nærkontakter har gjort at én klasse på, samt fire lærere, er satt i karantene.

Også en elev ved Tananger ungdomsskole har tirsdag testet positivt på covid-19. Smittesporing og kartlegging av elevens nærkontakter ble iverksatt tirsdag kveld. Én klasse med 28 elever, samt flere lærere, er satt i karantene.

LES OGSÅ: Nina Ørnes (24) risikerer å få boligdrømmen knust (+)

– Barna og deres foresatte som dette gjelder blir kontaktet direkte og får beskjed om hvem som skal være i karantene. Husstandsmedlemmer, klassekamerater, venner og andre som ikke selv er satt i karantene eller er syke, kan leve som normalt og gå på skole, jobb og barnehage, sier kommuneoverlege Pernille Hegre Sørensen. 

I tillegg har en elev på 9. trinn ved Sola ungdomsskole testet positivt. Eleven går i samme klasse som de to andre elevene som søndag og mandag denne uken ble meldt korona-positive. Eleven har vært i karantene etter at den første medeleven ble meldt smittet. Smittesporingsteamet i Sola kommune har også her iverksatt smittesporing og kartlagt eventuelle nærkontakter. Ingen flere elever er satt i karantene. 

Søndag kveld ble totalt 30 elever ved Sola ungdomsskole, samt seks lærere, satt i karantene etter det første smittetilfellet blant skolens elever. Etter det andre smittetilfellet ble ytterligere 11 elever ved skolen satt i karantene.

LES OGSÅ: Ordføreren: – Ikke grunnlag for å stenge golfbanen (+)

Foresatt smittet

Sola kommune har tirsdag registrert ytterligere ett smittetilfelle, en foresatt til en av de smittede elevene. Av de siste seks smittetilfellene er fem kjente nærkontakter av tidligere smittede, den siste har foreløpig ukjent smittevei.

I alt er pr. 10. november registrert  70 covid-19-smittetilfeller i Sola kommune siden mars, 14 til nå i november. 

LES OGSÅ: Vil gi Stavanger kommune 117,64 millioner kroner

Randaberg-barnehage

En arbeidstaker i Sande barnehage i Randaberg har testet positivt for covid-19. To avdelinger stenges ut denne uken.
Arbeidstakeren i Sande barnehage fikk påvist smitte tirsdag kveld, skriver Randaberg kommune på sin nettside.

– To av avdelingene i barnehagen holder stengt ut denne uken. Familiene til de aktuelle barna i Sande barnehage ble informert tirsdag kveld, opplyser kommuneoverlege Ole Bernt Lenning.

Fem i Sandnes

I Sandnes er det påvist fem nye koronatilfeller. Tallene ble lagt ut på Sandnes kommune sin nettside onsdag formiddag:

* Kvinne 20-årene (tilreisende fra rødt land).
* To menn i 30-årene (tilreisende fra rødt land).
* Jente under 10 år (nærkontakt).
* Gutt 10-20 år (nærkontakt).

Ti nye i Stavanger

Onsdag formiddag melder Stavanger kommune om ti ny koronatilfeller i kommunen:

  • Mann i 20-årene, reiserelatert
  • Mann i 20-årene, nærkontakt
  • Mann i 30-årene, reiserelatert
  • Mann i 40-årene, nærkontakt
  • Mor i 30-årene og tenåringssønn, nærkontakter
  • Gutt i tenårene, nærkontakt
  • Kvinne i 40-årene, uklar, mulig villsmitte
  • Gutt i tenårene, nærkontakt
  • Kvinne i 50-årene, kjent smittevei

Stenger ungdomsskole

En elev i 9. klasse ved Wang Ung i Stavanger er koronasmittet. Hele ungdomsskolen er stengt, og elevene har hjemmeundervisning onsdag. Wang Toppidrett har normal skole, melder Aftenbladet.

– Vi fikk melding om at en elev er smittet sent tirsdag kveld. Derfor valgte vi å stenge ned i dag for å få oversikt over situasjonen, sier Steffen Uldal, rektor og daglig leder ved skolen til avisen.

Økning på 562 nasonalt

Det var ved midnatt natt til onsdag registrert 25.884 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 562 meldte tilfeller siste døgn.

Informasjon om karantene

 Alle nærkontakter får informasjon om karantene. Karantenen varer i ti dager fra siste dagen man var nærkontakt. De berørte har fått direkte beskjed om hvilken dato som gjelder for seg.

– Vi anbefaler testing av nærkontakter, men ved negativ test skal man fortsatt være i karantene til den datoen man har fått oppgitt, sier kommuneoverlege Pernille Hegre Sørensen i Sola kommune. 

Så lenge nærkontakten selv er symptomfri, kan man i husstanden omgås som normalt hjemme. Dersom personen i nærkontakt får symptomer, skal vedkommende testes, samt holde avstand fra andre i husstanden hvis mulig. Husstandsmedlemmer anbefales da å holde seg hjemme til svaret på testen er klart.