Nyheter

Barnehagebarn koronasmittet

Et barn i Kvaleberg barnehage har testet positivt for covid-19. Barnet hører til samme avdeling som den ansatte i barnehagen som testet positivt mandag.

Det skriver Stavanger kommune i en pressemelding onsdag.

Både barnet og den ansatte tilhører stor avdeling, som er for de mellom tre og seks år. Kommunen skriver at det er ingen endringer når det gjelder karantenen eller karantene på andre avdelinger. 18 barn og fire voksne ble mandag satt i karantene til 16. november. De smittede er satt i isolasjon og smittesporing er i gang.

LES OGSÅ: Dette mener ordførerne på Nord-Jæren om regjeringens tiltakspakke

Tett dialog

–  Vi følger de vanlige anbefalingene og rutinene og setter alle nærkontakter i karantene. Vi vurderer ytterligere tiltak fortløpende, og har tett dialog med både ansatte, foreldre og smittevernoverlegen, opplyser virksomhetsleder Monica Kapstad Ranck til kommunen.

– Vi har heldigvis hatt lite smitte i barnehagene i Stavanger. De ansatte har jobbet hardt med å balansere smittevern og det å gi god omsorg til alle barn siden februar. Også foreldre har vist stor forståelse for de rutinene vi har innført, legger barnehagesjef Monica Buvig Stenseth til.

Alle foreldre og ansatte i barnehagen er informert. Kvaleberg er en kommunal barnehage som består av åtte avdelinger og en familiegruppe fordelt på to bygg.

LES OGSÅ: Seks nye smittetilfeller i Sola - fem er elever

Mer fra Dagsavisen