Nyheter

Kjørte i 230 km/t for å «tøffe seg»

Filmet sin egen råkjøring.

Den 19 år gamle mannen kom med en uforbeholden tilståelse da han nylig møtte i Jæren tingrett. Litt over midnatt 28. juni i år kjørte han først i 175 kilometer i timen på Motorveien. Like etterpå fortsatte ferden i Ryfylketunnelen der farten var oppe i hele 230 kilometer i timen. Kjøreturen fant sted med en passasjer i bilen.

19-åringen erkjente også at han ved begge fartsovertredelsene hadde filmet speedometeret i bilen, at han hadde delt filmene på en gruppe på Snapchat og at han hadde gjort dette for å «tøffe seg». I forbindelse med oppklaringen av saken ble politiet tipset og fikk tilgang til de aktuelle videoene. Dermed kom retten til at han skulle dømmes for forholdet.

LES OGSÅ: Forsøkte å få bartenderen til å bytte alkohol mot noe av hasjen han hadde på seg

I forbindelse med straffeutmålingen la retten på han ved kjøringen har vist en total mangel på respekt for veitrafikklovens fartsregler, og forståelse for de hensyn disse bygger på. Jæren tingrett kom også til at filmingen også gjorde kjøringen enda farligere.

Retten kom også til at det er viktig å vise dem som mottok videoene, og allmennheten for øvrig, at slik fartslek ikke tolereres og slås hardt ned på.

Dermed kom Jæren tingrett til at han skulle dømmes til fem måneders fengsel.

I tillegg mistet han førerretten i fem år og må avlegge full ny førerprøve for å få den tilbake.

LES OGSÅ: Ble målt til 136 km/t – så fort kunne ikke bilen gå

LES OGSÅ: Skal ha kollidert med lyktestolpe slik at denne falt ned