Nyheter

Regestranden-drapet: Kan åpne for påstand om forvaring

I tiltalen som vil foreligge i drapssaken på Regestranden på Jæren, kan det bli åpnet for å legge ned påstand om forvaring, ifølge NRK.

Politiadvokat Sondre Hauge i Sørvest politidistrikt sier at han nå venter på at Den rettsmedisinske kommisjon skal vurdere de sakkyndiges erklæringer i saken.

– Deretter sender jeg min innstilling til statsadvokaten, sier han til NRK.

Politiet har nå avsluttet etterforskningen av drapet på Sigbjørn Sveli på Regestranden i Sola. To menn på 23 år er begge siktet for drap eller medvirkning til drap i saken.

44-åringen ble kidnappet på Varhaug 8. desember i fjor, og deretter mishandlet gjennom en hel natt. Neste morgen satte 23-åringene fyr på ham på Regestranden, like i nærheten av Stavanger lufthavn.

De rettspsykiatrisk sakkyndige konkluderer med at begge de drapssiktede var tilregnelige på drapstidspunktet. Dette kommer fram i fengslingskjennelser som er avsagt nylig.

Hvis konklusjonen opprettholdes, kan de to enten dømmes til fengselsstraff eller forvaring.

Kanalen har informasjon om at forvaringsspørsmålet av en eller begge siktede er en del av vurderingen til påtalemyndigheten i denne saken.

Bakgrunnen for dette skal først og fremst være drapets groteske, tilfeldige og motivløse karakter. Men også fordi de siktede begge er dømt for alvorlig voldskriminalitet tidligere.

(©NTB)