Nyheter

Dobbeltdrapet: Ringte selv til politiets operasjonssentral og meldte fra om drapshandlingen

Skal ha vært en langvarig relasjon mellom siktet mann og drept kvinne.

Politiinspektør Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt holdt en på en pressebrifing på Stavanger politistasjon onsdag formiddag. Der opplyste han at politiet mottok en melding klokken 02.19 natt til onsdag 24. juni om en hendelse på en adresse i Storhaug bydel i Stavanger.

– Politiet var raskt på stedet, og konstaterte at to personer var døde. Vi pågrep en mann i 40-årene som oppholdt seg på stedet. Han er nå siktet for to drap, sier Berge.

De avdøde er en kvinne i 20-årene og en mann i 30-årene. Berge opplyser at de ikke har endelig identitet på de avdøde, men at de har lagt til grunn at de involverte i saken er syriske asylsøkere.

– Det var den siktede mannen selv som ringte til politiets operasjonssentral og meldte fra om drapshandlingen, sier Berge og fortsetter:

– Ellers kan jeg opplyse at det er en langvarig relasjon mellom den siktede mannen og den drepte kvinnen. Det er også mye som tyder på at den drepte mannen har en relasjon til de andre.

Ifølge Berge skal drapene ha funnet sted på den drepte mannens bopel.

LES OGSÅ: Mann siktet for dobbeltdrap på Storhaug

Vil bli avhørt

Siktede i saken vil bli avhørt i løpet av onsdagen og ifølge Berge foretas det taktisk og teknisk etterforskning på åstedet.

Berge vil ikke si noe om hvordan de avdøde ble drept, men at de har foretatt beslag på åstedet som politiet kobler til dette.

– Vi mener vi har oversikten over et visst hendelsesforløp, men det er såpass tidlig i saken, så vi åpner for at dette kan være andre muligheter, sier Berge.

Odd Rune Torstrup er oppnevnt som siktedes forsvarer.

Han sier til RA at han har hatt et kort møte med sin klient.

– Han skal avhøres nå, og jeg vil ikke kommentere noe utover det. Dette er en alvorlig sak og det er mye etterforskning som må foretas, sier Torstrup til RA.

Siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling klokken 13.00 i dag.

Hvis noen har opplysninger i saken kan de kontakte politiet på tips-rogaland@politiet.no eller på tlf. 02800.

LES OGSÅ: Skal ha bundet mann på ryggen og lagt ham i maurtue

LES OGSÅ: Skal ha blitt ranet av fire menn og én kvinne