Nyheter

Mostun-jubel

– Den gladeste saken vi har i dag, sa Rune Askeland om millionbeløpet Mostun bevilges etter møtet i utvalg for miljø og utbygging.

Bilde 1 av 2

Regjeringen har presentert en nasjonal tiltakspakke hvor en legger til grunn at midlene skal benyttes til vedlikehold og rehabilitering innen bygg- og anlegg. Det skal gjennomføres tiltak som ikke er prioritert i gjeldende budsjetter og de skal skape aktivitet i det lokale næringslivet.

Stavanger kommune er tildelt 67,5 millioner kroner, og disse midlene skal fordeles på flere forskjellige prosjekter. 
Det foreslås at kommunestyret gir utvalg for miljø – og utbygging (UMU) myndighet til å vedta den endelige fordeling av tildelte midler, og under gårsdagens møte i utvalget ble forslaget enstemmig vedtatt. Det ble blant annet vedtatt at bygget ved Mostun skal tildeles ti millioner kroner til renovering.

– Dette er muligens den gladeste saken vi har i dag, sa utvalgsleder Rune Askeland (MDG) under møtet.

Naturvernforbundet leier bygget av Stavanger kommune ved Mosvatnet, og Ingebjørg Storeide Folgerø (H) har tidligere uttrykt bekymring for at bygge må rives dersom det ikke bevilges midler.

– Vi i Høyre har skammet oss på byens vegne over hvordan Mostun etter hvert har fått forfalle, men er nå fornøyde med at det kan løftes til et annet nivå, sier hun.

LES OGSÅ: Høyre frykter riving – vil hjelpe Mostun

Gleder seg til resultatene

Leif Arne Moi Nilsen (Frp) mener at tildeling av de statlige midlene er hell i uhell.

– Vi står i en vanskelig tid, og har derfor fått penger fra staten. Jeg synes det er en glimrende liste som er satt opp, sier han.

– Det vi eier må vi ta vare på, og Mostun har stått altfor lenge og det har også kostnader, legger Moi Nilsen til.

Det ble også tildelt midler til blant annet Kvernevik kunstgress og sveitservillaen i Lagårdsveien.

Jan Erik Søndeland, gruppeleder for Stavanger Venstre, synes det er kjekt å se konkrete resultater av tiltakspakken.

– Etter Venstres syn er dette en fin pakke, og vi er fornøyde med at pakken fordeles på en slik måte at man kan gjennomføre mange små anbudskonkurranser. Det er veldig gledelig at det gjøres en slik markant satsing av Mostun, et bygg som har hatt utfordringer med tilstanden i lang tid, sier han.

– Det er en veldig flott sak, og vi gleder oss til å se resultatene, legger Venstre-politikeren til.

Nyeste fra Dagsavisen.no: