Nyheter

Se hvor de vil ha Vaulen skole

Samarbeidspartiene i Stavanger vil bygge en ny Vaulen skole på dagens tomt.

– Samarbeidspartiene ønsker å bygge nye Vaulen skole på eksisterende tomt, sier Miljøpartiet De Grønne-politiker og leder i utvalg for miljø og utbygging, Rune Askeland til RA.

Samarbeidspartiene går dermed mot innstillingen til kommunedirektøren om å bygge ny skole på COOP-tomten på Mariero.

Saken skal opp i møtet i utvalg for miljø og utbygging onsdag, før videre behandling i formannskapet.

– Vi ønsker fortgang i saken, ettersom det allerede har dratt ut i lang tid, sier Askeland.

– Elevene på Vaulen må ha en ny skole, og det har vi visst i flere år. Vi kan ikke la dem gå på en skole som ikke har gode nok bygg, og nå tar vi ansvar, legger han til.

LES OGSÅ: Nytt Vaulen skole-bråk etter møte

Samarbeidspartiene mener det er for mye usikkerhet tilknyttet COOP-tomten på Mariero. Gruppeleder Dag Mossige sier til RA at politikerne er kritiske til at denne tomten øremerkes nye Vaulen skole, fordi byggingen kan starte tidligst i 2024. I tillegg har det vært mye usikkerhet knyttet til om kommunen fikk muligheten til å kjøpe tomten.

– Hinna kommunedel fortjener en ny skole, og vi kritiserte det forrige flertallet for at de ikke kom til en beslutning i saken. Nå viser vi at det er et nytt politisk flertall som styrer, og for oss er det viktig å holde løftet om å komme fram til en løsning, sier han.

Mossige sier at begge alternativene vil koste kommunen omtrent 420 millioner kroner. Selv om tomten på Mariero har mer fleksibilitet, går politikerne for den eksisterende tomten på Vaulen.

– Vi ønsker likevel å kjøpe COOP-tomten, slik at vi en gang i framtiden kan ha mulighet til å bygge en annen skole der, sier Ap-politikeren.

Mossige har stor forståelse for at beboere på Mariero ønsker å bygge den nye skolen der, men det viktigste for flertallspartiene nå er å vise handlekraft slik at skolen kan komme på plass.

– De som stemmer mot forslaget, skal vite at de stemmer for mer usikkerhet, sier Dag Mossige.

Det er fortsatt usikkert når byggingen av skolen starter.

Nyeste fra Dagsavisen.no: