Nyheter

Knallbra påskepapp

Matuas sauvignon blanc-vin er et av polets beste hvitvinskjøp.

Samtlige av New Zealand produsenten Matuas viner er strålende kjøp i sine kategorier.

Blant annet byr firmaet på en billig og svært bra pinot noir, og ikke minst en billig og svært bra sauvignon blanc-vin. Sistnevnte finnes både på flaske, men ikke minst superpraktisk halvannen liters pappvariant.
Innholdet er druetypisk som bare det og formatet er riktig så påskevennlig. Syns du halvannen liter er for lite er det bare å kjøpe to av den. I utgangspunktet er pappvarianten på bestillingsutvalget, men dette er en vin som er å få på de aller fleste polutsalg.

For gøy har vi testet den sammen med Cloudy Bay Sauvignon Blanc som på mange måter er referansevinen når det gjelder vin fra New Zealand av denne druetypen. Cloudy Bay er hakket bedre, men dobbelt så dyr og da sier det seg selv hva som er det beste kjøpet. Nytt på polet er også en rosévin fra Matua som anbefales på det varmeste. Også denne er på bestillingsutvalget, men inne på de fleste polutsalg.

På tampen tar vi også med oss en Soave fra produsenten Pra. Prisen er hyggelig, kvaliteten er bra og vinen er på polets basisutvalg.

LES OGSÅ: (+) Jublet over vinanmeldelse i Rogalands Avis – fikk alkorefs

** 3559106 Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2017 (New Zealand) kr 259,90 (BU) (85 poeng, terningkast seks)

Lys gulfarge. Lukter 
av sitrus sammen med solbær og stikkelsbær. Lett og delikat i smaken der det går i nesten litt solbær- og stikkelsbærfrukt sammen med sitrus og urter. Meget bra syrlighet i avslutningen.

** 10594501 Matua Rosé 2018 (Marlborough, New Zealand) kr 134,90 (BU) (85 poeng, terningkast seks)

Lys rosa farge og lukter av sitrus sammen med røde bær og forsiktig urtepreg. Lett og delikat smak der det går i sitrus sammen med forsiktig bærpreg før den avslutter med meget bra syrlighet.

** 3089001 Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2018 (Marlborough, New Zealand) kr 274,90 (BA)  (88 poeng, terningkast fem)

Lys gulfarge og lukter av sitrus sammen med stikkelsbær og urter. Middels fylde og smaker sitrus sammen med grønt eple, stikkelsbær og urter før den avslutter med forsiktig bitterhet og meget bra syre.

LES OGSÅ: Heftige viner fra California

** 4600901 Pra Soave Classico 2018 (Veneto, Italia) kr 131,90 (BA) (85 poeng, terningkast seks)

Lys gulfarge og forsiktige bobler når vinen skjenkes i glasset. Lukter av lyse blomster sammen med eple, pære og urter. Lett og delikat smak der det går i eple sammen med sitrus og urter. God og syrlig avslutning.

Ukens anbefaling

3274801 Soler-Jové Cava Brut Reserva (Catalonia, Spania) kr 123,90 (BA) (85 poeng, terningkast seks)

Soler-Jové byr på en herlig cava, perfekt til påskekos, med en 
særdeles hyggelig pris, og er et av de aller beste boblekjøpene du kan gjøre på polet. Lys gulfarge og lette og fine bobler. Lukter av sitrus, urter og mineraler.

Lett og delikat og smaker av sitrus sammen med grønt eple og mineraler. Meget bra syrlighet i avslutningen.

Er å få på de aller fleste polutsalg.

LES OGSÅ: Gysla bra rieslinger

Mer fra Dagsavisen