Nyheter

– Har inntrykk av at et betydelig antall pasienter er berørt

Statens legemiddelverk har hatt møte med Norsk Medisinaldepot om de alvorlige feilene i pakker med ferdigdoserte tabletter. Kravet er å få alle kortene på bordet i løpet av kvelden.

Oslo  20110829. Intervju med Steinar Madsen i Legemiddelverket, om kostbare medikamenter i helsesektoren..
Foto: Berit Roald / Scanpix

Mandag meldte RA at flere leger i Stavanger, Kristiansand og Trondheim har oppdaget alvorlige feil i pakker med ferdigdoserte tabletter de to siste månedene. Statens legemiddelverk reagerte med å kalle inn leverandøren av multidoserullene, Norsk Medisinaldepot (NMD), på teppet.

– Vi har hatt et møte med Norsk Medisinaldepot (NMD). I møtet har det blitt bestemt av vi vil ha en mest mulig fullstendig oversikt over hva som har gått galt, hvor mange pasienter som har blitt berørt, og hva man vil gjøre for å unngå at noe sånt kan skje igjen, sier medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk, Steinar Madsen til RA.

LES OGSÅ: Ministeren på banen: – Pasientene skal være trygge på at de får riktige medisiner

Vil ha svar mandag

Legemiddelverket har gitt saken øverste prioritet.

– Denne oversikten skal vi få i løpet av kvelden. Så skal legemiddelverket ha møte i morgen tidlig, før det er nytt møte med NMD på formiddagen, sier Madsen.

Hvor mange pasienter som er berørt, hvor mange kommuner det dreier seg om, og hvilke konsekvenser det har fått er noe av det Legemiddelverket ønsker svar på i rapporten de skal få fra NMD.

– Vi vet ikke om det har oppstått noen skader på grunn av dette. Men vi har inntrykk av at det er et betydelig antall pasienter som er berørt, sier Madsen.

LES OGSÅ: Alvorlige feil oppdaget i apotekleveranser – flere kommuner kan være berørt

– Kontakt ansvarlig lege snarest mulig

Legemiddelverket vil ha flere svar når de har mottatt rapporten fra NMD. Foreløpig har de en oppfordring til helsepersonell.

– Det som er klart er at det har blitt sendt ut multidoser med manglende medisiner, der det har blitt lagt med lapp til helsepersonell. Vår oppfordring er at hvis helsepersonell kommer over disse multidosene der medisiner ikke har blitt pakket, så må de ta kontakt med ansvarlig lege snarest mulig, sier Madsen.

LES OGSÅ: Høyres helsepolitiske talsmann om feilleveransene: – En skandale